Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Tjänster

Föräldramedgivande Turkiet

Foto: Eva Grey


Besök Turkiets profil

Här kan du beställa ett föräldramedgivande när barn ska resa till Turkiet.

Om du ska resa med andras barn utomlands måste föräldrarna godkänna resan. Utrikesgruppen sammanställer ett föräldramedgivande som är ett intyg som visar att vårdnadshavarna godkänner ett barns resa. Ett godkännande anges skriftligen i föräldramedgivandet som kan beställas av föräldrarna eller vårdnadshavare.

Föräldramedgivandet visar uppgifter om resan, barnets uppgifter, vårdnadshavarnas uppgifter och/eller medresenärens uppgifter. Om barnet ska resa ensamt till Turkiet anger man detta i föräldramedgivandet.

Du kan beställa ett föräldramedgivande för resor till Turkiet för barn som reser ensamma, barn som reser med en förälder eller barn som reser med annan person.

Det kan krävas särskilda resedokument för minderåriga beroende på vilket land ett minderårigt barn ska resa från och till. En del länder kräver fullmakt från föräldrar eller vårdnadshavare som visar att barnets resa är “godkänd”. Tillstånd kan krävas antingen vid inresa eller utresa ur landet.

Information om föräldramedgivande

Föräldramedgivandet visar att barnet har fått godkänt av vårdnadshavarna att resa på det sätt som anges i föräldramedgivandet. Ett föräldramedgivande kan man exempelvis uppvisa i destinationslandet, vid pass kontrollen eller vid ut- och inresa när det finns tvivel eller om frågor uppkommer gällande barnets resa.

Föräldrar kan gemensamt fatta beslut som rör barnets resa med ett föräldramedgivande intyg till Turkiet.

Här kan du läsa mer om föräldramedgivande och beställa ett.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier