Föräldramedgivande Ving – samt andra flygbolag och researrangörer

info@utrikesgruppen.se

Information om regler för minderåriga som ska resa utomlands. Både länder och flygbolag reglerar minderårigas resor, vilket innebär att vårdnadshavare måste ge sitt tillstånd till resan. Ett tillstånd ges i form av föräldramedgivande som ska visas upp vid inresa i landet och/eller till flygbolaget.

Researrangören Ving flyger till många destinationer världen över. Det är därför viktigt att du kontrollerar vad som gäller för destinationen. Det är alltid på ditt ansvar att kontrollera att ni efterföljer inresereglerna. Eftersom att Ving flyger till många destinationer är sannolikheten att du behöver ett föräldramedgivande stort. Nästan samtliga länder i världen kräver ett föräldramedgivande.

Om föräldramedgivandet saknas kan resan ifrågasättas och stoppas. Många länder efterföljer strikta krav när minderåriga ska resa. Reglerna finns för att det förekommer många fall av bortförande av barn mellan landsgränser samt bekämpa alla former av handel med barn.

När gäller föräldramedgivandet?

Föräldramedgivandet är giltig för minderåriga som ska resa med en av föräldrarna, barn som reser ensamma eller om barnet ska resa med annan person än sina föräldrar. Exempelvis med en farföräldrarna eller andra släktingar.

För att kunna skaffa ett föräldramedgivandet ska du beställa handlingen innan avresan sker.

Läs mer i denna publikation om föräldramedgivandet och tryggheten den ger för barn och båda vårdnadshavarna.

Föräldramedgivande blankett sas

Ovan regler anges även om du ska resa med SAS eller andra flygbolag och researrangörer. Föräldramedgivandet gäller för samtliga flygbolag och länder i världen som kräver att få se på tillståndet.

Så beställer du föräldramedgivande för resor med Ving till länder som kräver det

Klicka dig vidare till ansökan om föräldramedgivandet här. Fyll sedan i samtliga uppgifter som efterfrågas. Efter din ansökan ska du betala avgiften, därefter utfärdas föräldramedgivandet till dig.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök