Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Tjänster

Försäkring efter 45 dagar utomlands

Information om reseskydd 45 dagars-regeln
Du som reser utomlands behöver tänka på att den viktiga reseförsäkringen i din hemförsäkring slutar gälla efter 45 dagar – exempelvis vid resor utanför EU. Detta förutsätter att du har en hemförsäkring. Har du ingen hemförsäkring finns det flera saker att göra. Här går vi igenom allt.

Om du har en hemförsäkring då gäller ditt skydd i 45 dagar. Ska du vara borta längre än så måste du teckna en extra reseförsäkring. Då får du hjälp om något allvarligt skulle hända på destinationen. Om du saknar försäkring får du ingen hjälp av ditt försäkringsbolag enligt villkoren du har tecknat.

Det är väldigt dyrt att resa oförsäkrad. Blir du sjuk eller är med om en olycka efter dag 45 kommer du att behöva stå för alla kostnader. Om du vistas utanför EU-zonen, då riskerar kostnaderna att bli ännu högre. Sverige har vissa sjukvårdsavtal med ett fåtal länder utanför EU. Sammantaget bör du ändå skaffa en reseförsäkring.

Skaffa försäkring före 45 dagars resan

Många i Sverige är borta länge utomlands. Vissa väljer att resa till sina tidigare hemländer och är borta under en hel sommar. Då är det väldigt viktigt att man har en utökad försäkring som täcker en långresa. Sedan finns det andra resenärer som reser som backpacker, även då är det väldigt viktigt att teckna en reseförsäkring. Speciellt vid långresor och till destinationer där sjukvård inte är gratis.

Teckna reseförsäkringen om flyg skulle ställas in

Kom ihåg att det kan vara bra att du försäkrar dig och tecknar en försäkring för resor längre än 45 dagar även om planeringen avser en resa som är något kortare. Detta med anledning av att om flyg ställs in, vilket föranleder att du behöver stanna längre på destinationen. Eller om du är osäker på när du ska resa hem igen.

När du är borta mer än 45 dagar är det superviktigt med en försäkring.

Läs mer här och teckna din försäkring.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier