Försäkring utländsk medborgare

Information om försäkring för utländsk medborgare
En person som är utländsk medborgare och ska besöka Sverige ska köpa en besöksförsäkring som täcker medicinska utgifter. Kravet på försäkring gäller för att den utländske medborgaren inte ska stå utan sjukvård när det krävs. Försäkringen gäller för sjukdom, olycka eller dödsfall.

En utländsk medborgare ska skaffa en besöksförsäkring innan besöket i Sverige. Om personen inte har en besöksförsäkring kommer besöket i Sverige att nekas. Detta gäller för länder vars medborgare har krav på visum och besöksförsäkring. Du beställer försäkringen via Utrikesgruppen.

Försäkring för utländsk medborgare är obligatorisk enligt villkoren som anges här. De medborgare som inte har kravet rekommenderas starkt att skaffa en försäkringen, detta för att vara extra säkra under sitt besök i Sverige. Om någon skulle inträffa under vistelsen i Sverige är det viktigt att snabbt få sjukvård utan krångliga frågor om personen har rätt till sjukvård eller inte.

Besöksförsäkring utländsk medborgare

Teckna en besöksförsäkring online för en utländsk medborgare via Utrikesgruppen. Försäkringen ger omgående sjukvård vid sjukdom eller skada. Behöver personen transport till sitt hemland vid skada eller sjukdom ingår det i försäkringen. Vid varje skadetillfälle täcker försäkringen 30 000 euro (cirka 300 000 kr).

Sjukvård för 30 000 euro innebär god och säker sjukvård för i princip alla sjukdomar.

Hur köper jag en besöksförsäkring?

För att kunna köpa en försäkring ska du göra det online. Du anger uppgifter om utländsk medborgare samt dig själv. När du köper försäkringen tryggar du livet i Sverige. Det blir säkrare och sjukhus kommer att välkomna dig utan några problem alls. Supersmidigt och enkelt.

Du klickar dig vidare här för att köpa försäkringen.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier