Franska rivieran med barnBeställ föräldramedgivande för resor med barn

Franska rivieran med barn är fantastiskt. Ska du resa till södra Frankrike och letar efter de bästa sakerna att göra i franska rivieran med barn? Här kommer information om resor med barn till franska rivieran.

Franska Rivieran är en verkligt magnifik destination. Med sina vackra kustlinjer, charmiga gamla städer och hisnande landskap är det inte konstigt varför några av världens största konstnärer som Van Gogh och Picasso blev kär i denna region för många år sedan. Även om den franska rivieran är känd för sin glamorösa livsstil, saknas det inte familjevänliga aktiviteter. Med så mycket att erbjuda för både barn och vuxna, är den franska rivieran en fantastisk destination för alla familjer.

Under en varm och solig dag i Nice, ta barnen till Promenade du Paillon, som ligger mellan Gamla stan i Nice och det historiska Place Massena. Denna gröna park är den perfekta platsen för familjer att koppla av och ta en eftermiddagsresa från sin sightseeing. Ta en promenad längs den breda trottoaren och njut av vackert grönska omgiven av Belle Époque-arkitekturen i Nice. Härlig plats för alla barn.

För en familjevänlig och rolig kväll ute på den franska rivieran, besök Azur Park temapark, som ligger strax utanför St. Tropez. Med mer än 35 attraktioner inklusive åkattraktioner, spel och shower, finns det något för alla i denna park. Oavsett om du letar efter höga adrenalinruscher eller mer barnvänliga attraktioner, har denna plats det mesta.

Din resa till den franska rivieran om du inte får se alla lyxiga sportbilar. Om dina barn är fascinerade av racerbilar och gamla roadsters, kommer de att älska att besöka bilsamlingen hos H.S.H. Prinsen av Monaco, belägen på Terrasse de Fontvieille nära prinsens palats. Dina barn kommer att få se en samling av över 100 extravaganta bilar, från Rolls Royces till Formel 1 racerbilar. Detta museum är inte bara för barn, även vuxna kommer att älska denna plats.

Information vid resor med barn till franska rivieran

Ska ni flyga till Frankrike se till att ha med allt det viktiga. Pass, resebiljetter, viktig packning och andra viktiga dokument. Svenska medborgare behöver inte visum till Sverige. Barn behöver ha med sig giltig ID-handling när de ska resa till Frankrike.

När du reser till franska rivieran med barn kan du beställa ett föräldramedgivandet som gäller för minderårigas utlandsresor och är ett dokument som kan uppvisas till utländska eller svenska myndigheter, tullar, gränskontroller eller flygbolag som kontrollerar att föräldern/föräldrarna har godkänt barnets resa. Föräldramedgivandet ges ut i det engelska språket så att det ska vara läsbart i hela världen.

Kontrollera så att ni har med er allt som behövs för barn och minderåriga. Packa med er det viktigaste. Solskydd är extra viktigt då solen kan bli extra stark.

Om ni behöver ett reseapotek med er rekommenderar vi att ni tar med er det viktigaste: plåster, solskydd och svalkande kräm samt myddmedel.

Ska ni ta med er läkemedel rekommenderar att läkemedel vi att ni förvarar det i handbagaget, detta ifall att det incheckade bagaget skulle tappas bort.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider