Fullmakt bil Spanien

info@utrikesgruppen.se

Här beställer du fullmakt för bil vid resa till Spanien
Information om fullmakt när du ska resa utomlands med någon annans fordon till Spanien. Om du ska åka utomlands med en annan person bil måste du tänka på att ha med dig en fullmakt när det krävs. Detta så att du kan visa upp handlingen som styrker att du har rätt att framföra fordonet utomlands.

När du lånar ett fordon är du inte registrerad på bilen, detta kan ge upphov till problem på destinationen. Exempelvis kan gränskontroller misstänka att du inte har rätt att framföra fordonet eller att bilen är stulen. För att försäkra sig om att inga problem uppstår kan du ha med dig en fullmakt för bil vid resa till Spanien.

Du kan bli kontrollerad under din resa till destinationen. Om du passerar flera länder är det vanligt att du i gränskontrollen behöver uppvisa handlingar på bilen, exempelvis registreringsbevis, fullmakt om du lånat bilen och körkort.

Konsekvenser om du inte har en fullmakt för att köra annans bil utomlands

Olika länder har olika regler. Generellt sätt vill myndigheter i olika länder ha kontroll över vilka fordon som finns i landet. För att en bil inte ska behövas registreras i ett annat EU land, exempelvis Spanien är det bra att ha med sig en fullmakt som visar att det handlar om ett tillfälligt lån.

Om du skulle bli stoppas och inte kan bevisa att du har fått tillåtelse att köra bilen i Spanien kan det hända att bilen beslagtas tills att du bevisar att du har haft tillåtelse att framföra bilen. I vissa fall kan du på plats bevisa att du har rätt att framföra bilen och därefter få fortsätta köra. Det är oftast polis på plats som avgör.

Så beställer du fullmakt utlandskörning av lånad bil

Ska du resa till Spanien beställer du fullmakten online. Fullmakten gäller för den period du anger i beställningen.

  1. Beställ fullmakten här
  2. Fullmakten skickas till dig
  3. Skriv ut och skriv under fullmakten

När du har fått fullmakten kan du nu köra till Spanien.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök