Fullmakt bil utomlands PDF – ladda ner här

Ska du köra en bil utomlands som är registrerad på en annan person är det viktigt att du förhåller dig till inresereglerna som länder har. Du kan bli kontrollerad av myndigheter som vill kontrollera närmare om du har fått tillåtelse att framför någon annans fordon. Dessa säkerhetsåtgärder finns bland annat till för att minimera riskerna med att stulna bilar körs in i andra länder samt för att svenskregistrerade bilar inte får rulla på vägarna i andra lände hur länge som helst innan bilarna ska registreras i landet och följa trafik- och besiktningsregler samt importlagar.

När du beställer en fullmakt i PDF format kan du bevisa vem som är ägaren och vem som har fått tillåtelse av ägaren att köra bilen i andra länder. I fullmakten anger du vilka destinationer som ska gälla. Med en fullmakt för bil utomlands kan den person som blir kontrollerad i andra länder uppvisa handlingen som styrker vilka överenskommelser som har skett mellan utlånaren och den som lånar bilen.

Ska du köra utomlands eller ska du låna någon annans bil? Utrikesgruppen hjälper dig upprätta en fullmakt. Du beställer fullmakten genom att ange svar på frågor i vårt formulär som sedan skapar en PDF till dig som du ska skriva ut och signera.

Så skapar du en fullmakt PDF

  1. Klicka dig vidare till formuläret här
  2. Fyll i uppgifter om ägaren
  3. Fyll i uppgifter om fordonet
  4. Fyll i uppgifter om den som ska låna fordonet

När du har fyllt i samtliga uppgifter klickar du på beställ och sedan framställer Utrikesgruppen fullmakten i PDF till dig. Du väljer själv hur snabbt du önskar få PDF:en levererat digitalt till dig.

Beställ fullmakt för bil utomlands PDF i god tid för avresan

Tänk på att ha alla papper i ordning innan avresan. Det är bra om du förbereder dig och beställer handlingarna i god tid innan du ska köra bilen utomlands.

Du visar upp fullmakten vid gränskontroller, myndigheter och Polisen i destinationslandet. Flera länder har som krav att du ska uppvisa fullmakt när du kör någon annans bil. Det kan hända att du nekas inresa om fullmakt saknas. Du kan komma att behöva betala fordonsskatter om myndigheter i landet kräver att fordonet ska registreras i landet, detta när du inte har en fullmakt som du kan uppvisa.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier