Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Fullmakt bil utomlandsBeställ fullmakt bil utomlands

Information till dig som ska resa utomlands med annans bil, lånad bil eller tjänstebil.

Kontrollera först med ägaren till fordonen om du får köra annans bil eller din företagsbil utomlands. Under resan kan du ha med en påskriven fullmakt från ägaren till bilen, exempelvis din arbetsgivare eller familjemedlem.

Uppgifter i fullmakten för resor med bil utomlands innehåller information om fordonet, märke och registreringsnummer och vem som är den rättmätiga ägaren till fordonet samt vem personen som framför fordonet tillfälligt är 

I fullmakten för bil utomlands anges även avreseort och destination samt hur länge du ska använda bilen utomlands. Kontaktuppgifter till bilens ägare anges i fullmakten om personen behöver kontaktas för vidimering. 

För att kunna bevisa att du har tillstånd att framföra bilen kan du uppvisa fullmakten till myndigheter i landet du ska besöka om du får en sådan fråga.

Du kan beställa en fullmakt för bilar där ägaren är en privatperson, företag, arbetsgivare, leasad bil, finansieringsbolag eller hyrd bil. 

Fullmakt bil utomlands – utlandskörning

Förutom fullmakten rekommenderar vi att du alltid har med bilens registreringsbevis del 1 (den blåa) och en skadeanmälan. Tänk på att alltid framföra fordonet enligt landets lagar och regler.

En fullmakt bil utomlands bevisar att du har tillstånd av ägaren att framföra bilen utomlands.

Så beställer du fullmakt – bil utomlands

Du som ska framföra fordonet kan beställa fullmakten. Oavsett vem som äger bilen kan du beställa en fullmakt online. Fullmakten ska du sedan skriva ut. Om bilen ägs av en privatperson, företag, finansieringsbolag eller hyrbilsfirma ska ägaren till bilen skriva under fullmakten.

Efter att du har beställt fullmakten kan du mejla eller posta över den till ägaren för en underskrift. Kom ihåg att en fullmakt inte bör vara i en kopia. Ha med dig fullmakt originalet när du framför bil utomlands.

Fullmakten utfärdas av Utrikesgruppen och kan beställas av dig som ska framföra fordonet utomlands eller av ägaren.

Här kan du beställa fullmakt bil utomlands.

Viktiga att veta inför din utlandskörning – bil utomlands

Ha med dig ditt körkort.
Ha med dig fullmakt vid resa utomlands med bil.
Ha med dig ett internationellt körkort om landet kräver det.
Ha med dig bilens registreringsbevis, den blå delen som bevisar vem som är ägaren.
Ha med dig blankett för skadeanmälan i handskfacket.
Ha med dig varningstriangeln (lag på detta i flera EU-länder).
Ha med dig en reflexväst.
Ha med dig extra lampor till strålkastarna.

Kontrollera med din försäkring om du har tillräckligt med skydd för en utlandskörning. När du ska köra bil utomlands kräver inte de flesta europeiska länder att du har med dig ett Grönt kort. Om du behöver ett Grönt kort ska du kontakta ditt försäkringsbolag.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Vår webbshop

Besök vår webbshop för att inhandla våra produkter vi har i vårt lager 

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider