Fullmakt för bil – Intyget för att köra utomlands 

Här skaffar du intyget för att köra någon annans bil utomlands

Är det dags för en utlandsresa med bilen? Vare sig det är med en privat bil eller med en företagsbil så kan du här skaffa fullmakten som bevisar att du har rätt att köra en lånad bil utomlands. 

Att ha rätt dokumentation kan vara avgörande för att undvika problem vid gränspassager och samtidigt vara på den säkra sidan för att kunna köra lagligt i andra länder. Tänk också på att det är ditt ansvar att kontrollera vilka krav som ställs på dig när du kör en lånad bil utomlands. Alla länder har som bekant egna lagar och regler kring körning av utlandsregistrerade fordon i sina länder.

Språk och översättning

Fullmakten för att köra en lånad bil utomlands utfärdas på engelska (utan extra kostnad) och svenska i ett och samma dokument för att vara gångbar i hela världen. 

Vad är en fullmakt för bil?

Vår fullmakt är utformad för att vara enkel att använda och uppfyller alla nödvändiga juridiska krav så att du kan resa tryggt och säkert med bilen till andra länder. Med denna fullmakt för bil så får du tillåtelse att använda fordonet i internationell trafik d.v.s. i andra länder. Att köra en lånad bil utomlands kan vara både spännande och praktiskt men för att undvika juridiska komplikationer och säkerställa att du följer lagarna som gäller i olika länder så kan du hos oss skaffa intyget som bevisar att du har rätt att köra någon annans bil utomlands. 

Du skaffar enkelt fullmakten för bil som ger dig rätt att köra en lånad bil utomlands, vare sig det är för privat bruk eller för affärsresor. 

Vad innehåller vår fullmakt?

Vår fullmakt är juridiskt framtagen och giltig samt utformad för att uppfylla alla nödvändiga krav enligt gällande internationella lagar och regler. Genom att använda vår fullmakt kan du vara säker på att du har rätt dokumentation som krävs för att köra en lånad bil utomlands. Dokumentet är noggrant granskat och godkänt av juridiska experter för att säkerställa dess giltighet och tillförlitlighet i olika juridiska situationer. Med vår fullmakt kan du känna dig trygg och säker under din resa, med vetskapen om att du har ett korrekt och juridiskt bindande dokument.

Bland annat kommer följande information här nedan att finnas med i fullmakten som gäller för bilar som körs utomlands:

Registreringsnummer

Bilens märke

Bilens modell

Uppgifter om bilens ägare

Uppgifter om den eller de personer som kommer att köra bilen (praktiskt om man är fler som kommer att köra bilen)

Avreseort

Destination

Avresedatum

Hemkomstdatum

Översatt till engelska för att vara gångbar i hela världen

Hur beställer jag en fullmakt för att köra en bil utomlands?

Börja med att ”Klicka Här” för att komma till beställningssidan.

Att beställa en fullmakt på vår webbplats är både smidigt och går snabbt. I få enkla steg så kommer du att ha skapat dig intyget som bevisar att du får köra någon annans bil och som du sedan har med dig utomlands.

Steg-för-Steg guide:

I steg ett så väljer du antal personer som kommer att köra bilen utomlands. Detta är praktiskt då det kanske är fler personer som är med på resan och ska köra bilen eller fordonet. Då slipper ni skapa flera separata fullmakter och istället skapar ni en enda hos oss.

I steg två så knappar du in avreseort och destination tillsammans med datum för bilresan. Det går givetvis att fritt välja datum för när fullmakten både ska börja gälla och när det ska upphöra.

I steg tre fortsätter du med att uppge bilens ägaruppgifter. Det kan vara en privatperson eller ett företag som är ägare till bilen eller fordonet.

I steg fyra så uppger du bilens registreringsnummer tillsammans med bilens märke och modell.

I steg fem får du en sammanfattning på hur fullmakten kommer att skapas och se ut.

I steg sex så skickar du in och betalar för fullmakten som vi sedan kommer att framställa till dig. Fullmakten för bil som ska köras utomlands kommer att mejlas över till den e-postadress som du uppger i beställningen.

Beställ fullmakt för att köra en bil utomlands (levereras i PDF-format)

Klicka på knappen för att skapa och beställa en fullmakt för dig som ska köra en bil utomlands. Det går snabbt och är enkelt där du är klar på bara 5 minuter.

Behöver fullmakten legaliseras och stämplas av Notarius Publicus?

Om en fullmakt för utlandskörning av bil behöver en särskild stämpel för att bekräfta dess äkthet varierar från land till land. Vanligtvis krävs ingen sådan stämpel, men det är viktigt att du själv undersöker vad som gäller för det eller de länder du ska resa till eller passera när du kör en bil som ägs av någon annan. Om det visar sig att en stämpel behövs, måste du kontakta en Notarius Publicus, en jurist med behörighet att utföra denna typ av stämpling på din fullmakt för att köra någon annans bil.

Vi på Utrikesgruppen kan tyvärr inte hjälpa till med legalisering av handlingar.

Fullmakt på engelska för att köra någon annans bil utomlands

Vår fullmakt för dig som ska köra en bil utomlands upprättas givetvis på engelska och är färdig översatt utan extra kostnad (tillsammans med det svenska) för att vara giltig och gångbar över hela världen. Den svenska delen i fullmakten finns med för att vi svensktalande även snabbt ska kunna förstå innehållet i fullmakten. Genom att erbjuda en engelskspråkig version säkerställer vi att fullmakten accepteras och förstås internationellt, vilket underlättar användningen i olika länder. Detta ger dig extra trygghet och flexibilitet när du kör bil utomlands, då du kan vara säker på att den juridiska dokumentationen är tydlig och erkänd oavsett var du befinner dig.

Vanliga destinationer för bilar som körs utomlands

Här nedan presenterar vi en del vanliga destinationer där våra kunder använder fullmakten för att köra bil utomlands.

En fullmakt är ett juridiskt dokument som ger en person (fullmaktstagaren) behörighet att agera på uppdrag av en annan person (fullmaktsgivaren) i specifika ärenden eller uppgifter. Fullmakten anger ofta de exakta handlingar som fullmaktstagaren har tillåtelse att utföra och kan användas i olika sammanhang. På Utrikesgruppen.se har vi tagit fram en särskild fullmakt för dig som ska låna en bil eller annat fordon för att köra den utomlands.

Många länder kräver att en fullmakt ska kunna uppvisas i de fall man kör en bil som ägs av någon annan som ett bevis på att föraren har tillåtelse att använda bilen.

Denna process ska bl.a. motverka, minska och/eller förhindra stöld och missbruk.

Fullmakten ska givetvis vara på engelska för att vara gångbar i hela världen. En fullmakt som är skriven på engelska kommer att accepteras och godkännas för ändamålet att köra en bil utomlands som ägs av någon annan.

I vår fullmakt har du möjlighet att välja två valfria personer som bevittnar fullmakten för att styrka dess äkthet.

Räkna med att det tar cirka 5 minuter att skapa en fullmakt som gäller för att köra en bil utomlands.

Ja, det är en bra idé att informera försäkringsbolaget för att säkerställa att försäkringen gäller även när någon annan kör bilen utomlands.

Om man inte har en fullmakt kan det leda till böter, att bilen beslagtas, eller andra juridiska problem beroende på landets regler och bestämmelser. Alla länder har egna lagar och regler och det är därför svårt att peka på vad som kommer att ske om man saknar en fullmakt i vissa länder. Hör gärna direkt med landets ambassad.

Ja, bilägaren kan när som helst återkalla fullmakten genom att meddela föraren och eventuellt informera relevanta myndigheter om återkallelsen.

En muntlig fullmakt är inget som rekommenderas av jurister och särskilt inte för internationell användning eftersom att det kan leda till missförstånd och problem med myndigheter.

I vissa fall kan en digital fullmakt accepteras, men det är bäst att ha en utskriven och signerad kopia för att undvika problem.

När man kör en bil utomlands är det viktigt att ha med sig flera handlingar förutom fullmakten som intygar att man får köra någon annans bil utomlands. Sådana dokument kan vara följande:

  • Registreringsbevis
  • Försäkringsbevis (gröna kortet)
  • Körkort
  • Eventuellt ett internationellt körkort
  • Pass
  • Visum beroende på destinationslandet

Man bör kontakta bilägaren omedelbart för att få en ny kopia och meddela lokala myndigheter om det behövs.

Den fullmakt som du kan skapa hos oss på Utrikesgruppen är framtagen just för bilar som förs ut ur landet och är inte direkt lämpad för att användas inom Sverige. Vi rekommenderar att du vänder dig till brukarkort.se i de fall du behöver en fullmakt för utlåning av bil inom Sverige.

Ångerrätten gäller i 14 dagar. För att utnyttja ångerrätten mejla oss till info@utrikesgruppen.se

Kontaktuppgifter till Utrikesgruppen:

Svenska Utrikesgruppen AB
Box 11053
100 61 Stockholm

E-post: info@utrikesgruppen.se

Fullmakt för bilar som ska framföras och köras utomlands

Du fyller i uppgifterna i beställningsformuläret och sedan framställer vi en fullmakt till dig som du tar med på bilresan. Handlingarna skickas till den e-postadress som du anger i beställningsformuläret. 

Du betalar enkelt online och handläggning sker omgående och skyndsamt där du efter lagd beställning kommer att erhålla fullmakt för bil som ska köras utomlands och ägs av någon annan.

Köra utomlands med någon annans bil

Beställ vår juridisk anpassade fullmakt som vi har tagit fram just för ändamålet att köra någon annans bil utomlands.

Sök