Fullmakt på franska – information

Beställ fullmakt på franska – klicka här

Här finns information till dig som behöver en fullmakt på franska. Genom fullmakten på franska kan du ta hand om någon annans ärenden eller ge någon i uppdrag att ta hand om dina ärenden, exempelvis i Frankrike eller i annat fransktalande land.

Ska du uträtta ärenden i ett annat land med franska som officiellt språk kan du behöva en fullmakt på franska. Du beställer fullmakten enkelt på webbplatsen och anger information om fullmaktsgivaren och fullmaktstagaren samt vad fullmakten ska användas till. Fullmakten ges sedan ut på franska till dig.

Vad innehåller fullmakten på franska?

1. Information om fullmaktsgivaren och fullmaktstagaren
2. Information om vad fullmakten ska användas till
3. Information om fullmaktens giltighetstid, från och vilket datum den ska gälla
4. Bevittning av två personer som ska bevittna fullmaktsgivarens namnteckning

Kom ihåg att vissa länder kräver att bevittning inte sker av personer som är familj eller annan närstående till fullmaktsgivaren. Det är alltså bäst att det är två personer som bevittnar underskriften inte är närstående.

Fullmakt på franska kan användas vid exempelvis, myndighetsärenden, bankärenden, försäljning av bostad, arvskifte eller vid ärenden som du ger någon i uppdrag att utföra. Fullmakt på franska kan också användas till att hjälpa någon som har gått bort och du måste ta hand om ärenden. En fransk fullmakt kan vara i den omfattningen du själv bestämmer, vilket innebär att du i beställningen av fullmakt själv anger vad fullmakten ska användas till.

Utrikesgruppen stämplar inte fullmakten på franska. Om du behöver ytterligare bestyrkning av fullmakten, exempelvis hos ambassad eller Notarius Publicus måste du vända dig till dem. Kontakta då närmaste Notarius Publicus eller ambassaden för det landet fullmakten ska användas i.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier