Fullmakt resa med andras barn engelska

Här finns information till dig som ska resa med andras barn och fullmakt från föräldrarna som är ett föräldramedgivande. Nästan alla länder har krav på föräldramedgivande som ska uppvisas i landet ett barn reser till. Inresa i landet kan ifrågasättas och stoppas om föräldramedgivande saknas.

Här beställer du fullmakt för resa med andras barn – klicka här (ny sida).

När du reser med andras barn bör du för din egen skull och barnens alltid beställa ett föräldramedgivande. Ett föräldramedgivande är en fullmakt som ger dig tillåtelse att resa med andras barn. Föräldramedgivandet innehåller uppgifter om resan och medföljande resenär och används bland annat för att förebygga brott mot familjerätt och undvika internationella rättsliga tvister. Men framförallt används föräldramedgivandet till att bekämpa handel med barn.

När du ska beställa ett föräldramedgivande behöver du göra det online på webbplatsen och sedan utfärdas fullmakten efter att din betalning har mottagits. Leverans sker enligt ditt leveransval. Föräldramedgivandet skickas till din e-postadress i en PDF som du ska skriva ut. Föräldrarna ska skriva under fullmakten och två valfria personen ska bestyrka underskrifterna.

Om du ska resa med andras barn och behöver fullmakten akut kan föräldramedgivandet utfärdas inom 24 timmar eller redan samma dag på begäran. Du behöver då kontakta Utrikesgruppen på e-postadress efter din betalning. Skriv då till info@utrikesgruppen.se

Beställ föräldramedgivandet här innan du ska resa utomlands. Dokumentet utfärdas i engelska och det svenska språket så att det ska vara läsbart i hela världen.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier