Gåvobrev pengar till barn – mall

När du ska ge bort något till dina barn är det viktigt att du dokumenterar detta i ett gåvobrev. Många gör det i ett gåvobrev på svenska men glömmer bort att det är viktigt att gåvobrevet är på engelska. Om du barn har ett gåvobrev på svenska kan det vara oläsbart för andra som kräver att få se på gåvobrevet i engelska. Du kan skaffa ett gåvobrev när du ska ge pengar till barn på officiella Utrikesgruppens webbplats.

Du behöver skriva ett gåvobrev om du ska ge bort pengar till barn. Utan gåvobrev räknas gåvan i regel som ett arv som ges ut i förskott. Utan gåvobrevet räknas alltså gåvan vanligtvis av från arvet i framtiden. Genom att fylla i ett gåvobrev skapar du trygghet för mottagaren. Det två huvudorsakerna till att skriva ett gåvobrev är:

  1. Gåvan blir inget förskott på arv.
  2. Gåvan görs till en enskild egendom och får behållas vid en framtida skilsmässa.

När du fyller i gåvobrevet online anger du att det är pengar som ges bort. Detta styrker din vilja att ge bort en värdefull gåva. Du kan själv justera gåvobrevet för just din situation så att handlingen blir korrekt utfärdad.

Så skaffar du gåvobrev när du ska ge bort pengar

Klicka här för att skaffa gåvobrev.

Tänk på att det är viktigt att gåvobrevet är utfärdat på engelska. I framtiden kan du komma att behöva styrka att gåvan har getts bort. Beroende på vem som vill läsa gåvobrevet är det bra om du först tänker på att skriva gåvobrevet på engelska.

Via Utrikesgruppens webbplats kan du skaffa ett gåvobrev på engelska när du ska ge bort pengar till dina barn. Du behöver inte själv översätta handlingen. Du fyller enkelt i uppgifterna i ett formulär på svenska. När du har betalat avgiften utfärdas gåvobrevet på engelska.

Tillämpliga lagar för gåvobrev

Lag (1936:83) angående vissa utfästelser om gåva

Jordabalk (1970:994)

Bostadsrättslag (1991:614)

Äktenskapsbalk (1987:230)

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier