Gruppresa till Island

Plats: Seljalandsfoss vattenfall. Foto: Robert Lukeman


Besök Islands profil

Är ni på väg till Island? Det är ett riktigt bra val. Island kommer inte att göra er besvikna. Vårt nordiska grannland bjuder på storslagna naturupplevelser! Här finns spännande aktiviteter och äventyr. Huvudstaden Reykjavik erbjuder en härlig plats med fina och mysa restauranger med ett levande nattliv.

En resa till Island är speciell, det ligger inte långt med flyg från Stockholm, bara 3 timmar. Landet lockar med ett fantastiskt och unikt naturlandskap. Upplev höga panorama höjder med en mäktig glaciärkontakt och svarta mystiska stränder. Någonstans i resan måste ni klämma in valskådning, vilket går att se i Reykjavik.

Islands vildmarker, oj oj oj, upplevandets höjdpunkt, säger vi bara. Här finns vulkaniska landskap och med en 4-hjulsdriven terräng bil kan ni resa genom höglandet på Island. Ni kommer få möjligheten att se de otroligt färgrika bergen och underbara vattenfall. Det kommer att ge er ett minne för livet. Gruppresa till Island känns än mer nära nu eller?

Det finns så mycket att se på Island. Vad sägs om den populära Blå lagunen som är jordens egna spa med ett mineralrikt och turkosblått vatten. På 3 timmar kan ni vara där och bara koppla av och känna på en unik atmosfär. Om ni gillar djur så finns det en spännande valsafari där ni bland annat kan få se knölvalar, blåvalar, kaskeloter, delfiner och späckhuggare. Mäktiga djur.

Island är en av inspelningsplatserna av tv-serien Game of Thrones. Gillar ni serien får ni inte missa en häftig rundtur där ni kan få se några av inspelningsplatserna på ön.

Varma källor

På Island finns det flest varma källor än i något annat land i världen. Här finns springkällor, gejsrar, fumaroler, solfatarer och kokande lerpölar i massor. Höga och sköna temperaturer för att ni ska kunna koppla av och njuta. Genomsnittstemperaturen är hela 75°C, så se upp eftersom att vissa är för heta att bada. Det finns över 800 stycken varma källor på Island.

Blå lagunen är särskilt populär och hit kommer många turister som vill bara i denna omåttlig härliga varma källa. Missa inte denna upplevelse även om många kommer hit. Turistfälla eller ej – platsen är unik.

Gruppresa till Islands orörda natur – året om

Island fungerar alla dagar om året. Oavsett om ni reser på sommaren, vintern, våren eller hösten så finns här något för alla årstider. Det vackra storslagna får sin egen touch beroende på vilken årstid ni är på Island.

Vi kan prata gott om Island alla dagar i veckan men låt dem gästvänliga städerna och byarna, spektakulära bergen, svarta sandstränderna och en mängd spännande fågelarter som ligger på farliga klipporna – tala. Inte konstigt att Island ibland kallas landet av is och eld.

På Island samsas allt på ett speciellt sätt. Ångande laguner syns med forsande vattenvall, med panorama utsikter högt uppe i bergen. Det är färgrikt på ett mycket speciellt sätt.

Island särpräglande historia och starka kultur som kommer från den nordiska mytologin, visar att den allt jämt fortfarande är aktiv i dagens moderna Island.

Perfekt val – gruppresa till Island

Gruppresa till Island är ett perfekt val. Det är nära till Sverige men något helt annat och det är inte överdrivet dyrt. Åk hit och känn det spännande. Island är en naturlig skönhet på vår jord. Kom ihåg att förboka de sevärdheter ni verkligen vill se och som är viktiga för dig. Förbokning innebär oftast att ni får ett bättre pris. Maximera din Islandsupplevelse och åk på gruppresa.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier