Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Haitiska slumområden är i anarki – värsta våldet på många årBesök Haitis profil

Människor i Haiti vågar inte längre gå ut från sina hus när gangsters har tagit över många delar av landet med våld och vapen.

Vid den barrikaderade korsningen bredvid den internationella flygplatsen i den haitiska huvudstaden Port-au-Prince bränner demonstranter däck och blockerar vägen med stenblock och lastbilar. Bilar som närmar sig flygplatsen vänder tillbaka eller så riskerar de att brännas eller stenas.

Demonstranter förklarar varför de har tagit sig ut på gatorna med att det inte finns någon mat och att lönerna näst intill är obefintliga. Demonstranterna tycker att presidenten Jovenel Moïse inte är någon vän till folket utan endast god vän till alla affärsmän, medan resten av befolkningen lever i fattigdom. Det är därför ungdomar har slutat skolan för att istället beväpna sig med pistoler för att besegra vad de tycker är fel.

Medans demonstranter och gangsters våldför sig på befolkningen närmar sig Haiti en total krasch. Haitis ekonomi var redan tidigare väldigt illa skött med utbredd korruption och har senaste två åren försämrats kraftigt med en ökad inflation och minskad bränsle tillgång. Under de senaste två åren sjönk Haitis valuta med 60 procent mot dollarn och inflationen nådde nyligen 20 procent.

FN säger att en ny undersökning visade att en av tre haitier, eller 3,7 miljoner människor behöver akut mathjälp och att en miljon upplever svår hunger.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Vår webbshop

Besök vår webbshop för att inhandla våra produkter vi har i vårt lager 

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider