Hälsokontroll genom blodprov

Läs mer om hälsokontroll med blodprov. Varför det kan vara bra att du testar dig innan du reser utomlands. Särskilt för dig som ska utöva någon form av sport utomlands, cykling, friluftsliv, bestiga berg, backpacking eller andra äventyr och upplevelser som kräver att du vet att du har en bra hälsa. En hälsokontroll med blodprov fungerar bra att kontrollera även om du inte ska resa utomlands. Det kan vara bra att veta sitt hälsotillstånd för en god livsstil oavsett om du reser eller inte.

Information om hälsokontroller med blodprov. Med ett blodprov kan du se hur din kropp mår. Beroende på om du är kvinna eller man finns det olika utbud av blodprover, både för hela kroppen och specifika områden. Genom en hälsokontroll kan folksjukdomar förebyggas och du kan se om du befinner dig i en riskzon för att drabbas av livsstilssjukdomar. Idag finns en mängd olika hälsokontroller genom blodprov som gör att du kan förstå och förbättra din hälsa.

Populära hälsokontroller genom blodprov är ”Hälsokontroll kvinna”, ”Hälsokontroll man” och Hälsokontroll för sport och aktiva”.

Hälsokontroll kvinna innehåller olika analyser och fungerar för dig som vill skaffa dig dig en helhetssyn över dina olika värden som ger dig förutsättningar att förstå och förbättra din hälsa. Hälsokontrollen fungerar för alla vuxna kvinnor. Kontrollera med vårdgivaren vilka analyser som ingår, oftast cirka 30 analyser. Hälsokontrollen är specifik framtagen för kvinnor. Hälsokontrollen kan säkerställa att medicinska orsaker inte begränsar din dagliga livsstil och dina aktivitet under utlandsresan samt ge dig idéer om något bör förändras.

Hälsokontroll man innehåller olika analyser och fungerar för dig som vill skaffa dig dig en helhetssyn över dina olika värden som ger dig förutsättningar att förstå och förbättra din hälsa. Hälsokontrollen fungerar för alla vuxna män. Kontrollera med vårdgivaren vilka analyser som ingår, oftast cirka 30 analyser. Hälsokontrollen är specifik framtagen för män. Hälsokontrollen kan säkerställa att medicinska orsaker inte begränsar din dagliga livsstil och dina aktiviteter under utlandsresan samt ge dig idéer om något bör förändras.

Hälsokontroll för sport och aktiva innehåller olika analyser och fungerar för dig som vill skaffa dig dig en helhetssyn över dina olika värden som ger dig förutsättningar att förstå och förbättra din hälsa. Hälsokontrollen fungerar för alla vuxna kvinnor. Kontrollera med vårdgivaren vilka analyser som ingår, oftast cirka 22 analyser. Hälsokontrollen är specifik framtagen för aktiva människor. Hälsokontrollen kan säkerställa att medicinska orsaker inte begränsar din dagliga livsstil och dina aktiviteter under utlandsresan samt ge dig idéer om något bör förändras.

Genom att kontrollera faktorer för uppbyggande och nedbrytande nivåer kan man se vilken effekt det har på din kroppsutveckling samt din förmåga att transportera syra och kontrollera ditt blods förmåga att transportera syre. Vidare kontrolleras din förmåga att lagra komponenter för energiutvinning.

Kontrollera om du får läkarkommentarer vid Hälskontroll för sport och aktiva av en träningsfysiolog som kan ge dig bästa svaren om dina värden. Oftast kan andra läkare göra det med.

Så gör du för att beställa en hälsokontroll med blodprov

1. Köp ett analyspaket

Du köper ett analyspaket hos valfri vårdgivare som erbjuder hälsokontroll genom blodprov. Det finns cirka tio stycken vårdgivare i Sverige som erbjuder detta.

2. Gå till närmsta laboratorium

När du har köpt ett analyspaket får du välja vilket lab du vill gå till för att lämna blodprov. De flesta lab har drop in och du behöver då inte boka tid. Det finns lab över hela Sverige och det som finns dig närmast. Ta med giltig legitimation.

3. Få ditt provsvar

Du får sedan ett mail när dina analyser är klara. Kontrollera om vårdgivaren erbjuder läkarkommentarer om du önskar få det.


Information om hälsokontroller ska ses som en informationsupplysning. Du väljer alltid själv om du tycker att du vill kontrollera din hälsa genom blodprov. Utrikesgruppen säljer inte och genomför inga hälsokontroller genom blodprov men är aktiva med att upplysa om säkra utlandsresor och en hälsosam livsstil.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider