Hälsoundersökning och läkarintyg för studier utomlands

info@utrikesgruppen.se

Information om krav på hälsoundersökning för studier utomlands

Boka hälsoundersökning med läkarintyg genom att klicka här.

Här finns information till dig som ska studera utomlands när läkarintyg är ett krav. Många länder kräver att du genomgår en hälsoundersökning innan du får tillstånd att resa in i landet. Det är under visumprocessen som läkarintyget är ett krav. Kravet kan också ställas av skolor, organisationer eller hos den aktör du ska börja studera.

När du genomgår en hälsoundersökning för studier utomlands får du avslutningsvis ett läkarintyg. Läkarintyget ger du in till handläggaren för din visumansökan. En undersökning sker av en behörig läkare som ska fylla i samtliga handlingar. Normalt sett ska du också besvara en del frågor.

Beroende på vilka land du ska studera i gäller olika hälsoundersökningar. Ditt friskintyg för studier utomlands utformas alltid efter kraven som ställs i din visumansökan. Många länder har som krav på läkarintyg för att kunna utesluta sjukdomar och för att ta reda på om du är frisk.

Om du skulle vara sjuk kan det påverka din visumansökan och det finns flera anledningar till det. Bland annat vill många länder säkerställa att utländska medborgare inte ska belasta sjukvårdssystemet som finns i landet – om de kommer som sjuka.

En behörig läkare utfärdar friskintyg studier utomlands

Det är endast läkare som kan utfärda ett läkarintyg för utlandsstudier. När du bokar tid hos en läkare ska du ta med dig handlingar från ambassaden. Eventuellt hälsoformulär skall också medtagas om du fått det från ambassaden.

Vid besök hos läkare är det viktigt att du alltid tar med dig ditt pass. Ett läkarintyg är alltid förenligt med en kostnad.

Hur snabbt får du ett läkarintyg för studier utomlands?

Du behöver inte vänta särskilt länge för att få en tid för hälsoundersökning. Normalt sätt kan du oftast få en tid samma dag som du bokar. Eftersom att en visumprocess inte är speciellt utdragen är det viktigt att du snabbt beställer en hälsoundersökning.

Läkarintyget ska ges in i samband med visumansökan

När du ansöker om visum för studier utomlands ska du ge in ett läkarintyg. Oftast gör du det samtidigt som du ansöker om visumet i andra fall kan det krävas att du gör det vid ett senare tillfällen.

#hälsoundersökning för studier utomlands
#läkarintyg utlandsstudier stockholm
#läkarintyg studier utomlands
#friskintyg studier utomlands
#läkarintyg utlandsstudier
#läkarintyg utlandsstudier Göteborg
#läkarintyg studier

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök