Här beställer du läkarintyg för sjöfolk

Hos Utrikesgruppen beställer du läkarintyg för sjöfolk
Det finns internationella regler som kräver att alla som arbetar ute till sjöss måste ha ett läkarintyg för sjöfolk. Du kan endast få läkarintyget utfärdat av behörig läkare och du kan beställa tid för besök hos Utrikesgruppen. Läs mer om vad som gäller.

För att du ska kunna få ett läkarintyg för sjöfolk ska du genomgå en läkarundersökning. Denna undersökning ska visa att du är frisk och inte har några fysiska hinder. Samtliga kontroller görs för att minimera risker för hinder eller faror – både för dig själv och andra ombord till sjöss.

Bland annat ska din syn och hörsel kontrolleras. Det kan finns olika krav på undersökning beroende på vilket arbete du har till sjöss samt vilken befattning du har och i vilket fartområde. Detta hjälper din läkare dig med.

Krav på läkarintyg för sjöfolk gäller

Besättningsmedlemmar som ska arbeta på båt eller fartyg och som är i yrkesmässig trafik från 6 meters längd eller mer måste ha ett läkarintyg för sjöfart.

Är du en sjöman och ska utbilda andra, bland annat fartygsbefäl, maskinbefäl samt speciella behörigheter – krävs det ett läkarintyg för sjöfart.

Endast behöriga läkare kan skriva ut ett läkarintyg för sjöfolk. Läkarintyget utfärdas enligt STCW Manila. Detta är regler som innebär att behörig läkare är direktansluten till Transportstyrelsen. Utrikesgruppen erbjuder behörig läkare när du krävs på läkarintyg för sjöfolk.

Läkarintyg för sjöfolk blankett

Du kan ladda ned blanketten från Transportstyrelsen eller så hjälper din läkare dig med rätt blanketter. Boka tid för besök och få hjälp direkt.

Här beställer du läkarintyg för sjöfolk

Det smidigaste sättet du kan beställa läkarintyget på är att boka en tid online. Du bokar på webbplatsen boka.utrikesgruppen.se

  1. Boka här
  2. Välj ditt läkarintyg (läkarintyg för sjöfart)
  3. Boka tid

När du behöver läkarintyget väljer du Utrikesgruppen.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier