Här beställer du läkarintyg visum

När du ska skaffa ett läkarintyg för visum är det viktigt att en behörig läkare utfärdar intyget. Om en läkare missar någon uppgift i intyget kan det hända att intyget inte längre blir giltigt för din visumansökan. När du ansöker om ett visum till ett land gäller landet lagar för beviljande av visum och uppvisande av läkarintyg.

Boka tid genom att klicka här – läkarintyg för visumansökan

De vanligaste orsakerna till att du behöver ett läkarintyg för utlandsresa är studier, arbete eller en längre vistelse. Ibland kräver skolor, arbetsgivare eller annan aktör som du ska arbeta vid utomlands att du uppvisar att du är fullt frisk med ett läkarintyg.

Det är väldigt vanligt att du måste skaffa läkarintyg för att arbeta utomlands. Det är också vanligt att du ska uppvisa ett läkarintyg vid utlandsstudier. Läkarintyget kallas just för läkarintyg för visumansökan, utlandsstudier eller arbete. Beroende på hur din resa ser ut skiljer sig frågorna något åt i läkarintyget. Men i övrigt är läkarintyget snarlikt.

Virus och sjukdomar

Den största anledningen till att du ska visa upp ett läkarintyg är för att länder inte vill att sjuka personer ska ges tillåtelse till att resa in i landet. Förutom länder kräver många organisationer, företag och skolor att du visar upp intyg på att du inte är sjuk.

Oftast ges en utländsk student eller arbetare möjlighet att få studera eller arbeta i ett annat land om man inkommer med ett läkarintyg. Detta för att organisationer vill försäkra sig om att personen inte är sjuk.

Så får du läkarintyget för visum

Du bokar en tid här. Välj läkarintyg och sedan läkarintyg för visum (arbete utomlands m.m.) eller läkarintyg för utlandsstudier.

Ibland får du handlingar från ambassaden som du ska ta med dig till behörig läkare som ska skriva under. Om något annat krävs kommer läkaren att hjälpa dig med samtliga dokument. Samtliga handlingar och läkarintyg som utfärdas ska undertecknas av en behörig läkare som kan utfärda läkarintyg för visum.

> Informationstext om läkarintyg för visum till Thailand.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier