Hitta borttappat eller stulet föremål utomlands

Har du tappat något?

Om du skulle förlora, tappa eller glömma bort något hjälper vi dig med att söka efter ditt föremål så att du ska få tillbaka det. Oavsett om det är kvarglömt ombord på ett flyg eller i hotell, tåg, buss, taxi, tunnelbana, flygplats eller annan plats i världen så söker vi efter dina saker.

Global eftersökning

Hitta borttappade saker utomlands. Oavsett var i världen du har förlorat ditt bagage eller föremål söker vi efter godset. Det innebär att vi, efter den informationen du lämnar till oss använder våra resurser till att söka efter föremålet genom att bland annat:

  • anmäla föremålet försvunnet i destinationslandet
  • kontakta företag
  • kontakta flygbolag, hotell, taxibolag etc
  • eftersökning av föremålet
  • efterlysning av föremålet
  • polisanmälan i destinationslandet om det har blivit stulet
Föremål

Exempel på vanligt borttappade eller stulna föremål: Plånbok, mobil, surfplatta, dator, kamera, bagage, väska, hörlurar, glasögon, klocka, nycklar, PASS/ID-kort, kläder, smycken, böcker eller annat.

Priser

En administrationsavgift på 950 kr tas ut för hanteringen vilket gäller för ett föremål (inkluderar inte frakt och emballage). Priser för frakt varierar beroende på föremålets storlek och vikt samt vart det ska sändas från/till. Har du tappat bort fler föremål måste du göra separata beställningar.

Garanti

Kom ihåg att även om du betalar administrationsavgiften betyder det inte att vi per automatik kommer att hitta ditt borttappade eller stulna föremål. Vi gör så gott vi kan men ibland kan föremålet vara omöjligt att hitta.

Ångerrätt

Enligt svensk lag gäller ångerrätten i 14 dagar.

Kom i kontakt med oss

Behöver du komma i kontakt med oss på Utrikesgruppen? Det gör du genom att mejla oss på info@utrikesgruppen.se

Eller sök i specifika huvudkategorier