Svenska Utrikesgruppen AB

BESTÄLL FLYGTRANSPORT AV HUND ELLER ANNAT DJUR

Hitta djurtransportör med flygresor

Ska du flyga med hund eller annat djur? Vill du skicka hunden ensam med flyg? Ska du hämta en hundvalp i en annan stad? Oavsett destination eller fraktorsak så hjälper Utrikesgruppen dig att transportera din hund eller katt i samarbete med duktiga och erfarna djurtransportörer, som till och med i många fall fysiskt följer med på resan.

Du kan skicka din hund ensam med flyg och djurtransportörerna hjälper dig då att frakta ditt husdjur på ett säkert sätt och ser till att alla krav uppfylls för transport av djur. De förbereder resan noga så att det blir enkelt och smidigt för dig.

En professionell djurtransportör underlättar processen med sin kunskap och expertis inom alla områden som är relaterade till frakt av djur. Professionella djurtransportörer för sällskapsdjur har kunskaper om flygregler, reglerna i destinationslandet, krav på flygburar för hundar, katter och andra djur, hämtning och leverans, karantän, ombordstigning, import- och export och andra etiketter och dokument. Och eftersom dessa krav, förordningar och regler hela tiden kan ändras, håller en djurtransportör av exempelvis hundar och katter sig uppdaterad om dessa förändringar och gör nödvändiga justeringar av ditt husdjurs resa. 

Du skickar inte ditt husdjur med flyg varje dag, därför bör du använda en professionell djurtransportör av hundar och katter eller andra djur för att säkerställa att frakten sker på ett djurvänligt sätt.

Våra anslutna djurtransportörer flyger över hela världen och hämtar upp från alla städer i Sverige och i världen.

Kontakta oss vi hjälper er med djurtransport

Låt Utrikesgruppen kontakta dig med pris och mer information när din hund eller katt behöver flyga. Skriv till: info@utrikesgruppen.se

Information

En del flygbolag tillåter hundar att resa inne i planet. Det är dock hundens storlek och vikt som avgör om hunden får stiga ombord på planet. Mindre hundar och valpar får oftast tas med som ett handbagage. Det finns regler för väskan som hunden reser i. Hunden får inte vara lös ombord på planet och måste kunna kontrolleras och hållas på en plats.

Om en hund är för stor för att resa i kabinen kan den få resa som frakt i flygplanets lastutrymme. Många flygbolag tillåter att hundar får resa i lastutrymmet, men, det finns flygbolag som inte har ett lastutrymme med värme eller belysning och de kan flygbolaget inte frakta djur.

Ditt husdjur kan resa i kabinen tillsammans med en djurtransportör om flygbolaget tillåter detta annars reser ditt husdjur i lastutrymmet som finns under passagerarutrymmet. Rätt temperatur och lufttryck håller rätt syremängd under hela resan för djuret.

Vill du att en djurtransportör följer med djuret på resan då kan djuret många gånger resa i kabinen, specifikt om det är en hund eller katt som ska flyga. För andra djur gäller andra regler.

Var reser din hund till? Ska din hund resa inom Sverige eller utomlands?

Tänk på vilken bur du har för djuret. Många flygbolag kräver en IATA-godkänd flygbur som kort innebär att buren måste vara tillverkad i solid och hård plast. Buren måste också innehålla skålar som är ordentligt fästa som innehåller mat och vatten. Buren måste vara väl ventilerad och samtidigt också vara ordentligt stängd och dörr ska vara konstruerad i stål där den inte kan öppnas från insidan. Buren måste ha etiketter.

De flesta flygbolag kräver ett hälsointyg för alla djur som de transporterar, vare sig de är i kabinen eller som frakt. Hälsointyget ska visa att djuret är friskt och klarar av att flyga. Hälsointyget kan du få av din djurveterinär.

Nej, det går bra att transportera de flesta sorters djur med flyg.

Ja, oftast går det bra beroende på vilken destinationen djuret ska till. Andra aspekter om djuret kan resa i sällskap med en transportör beror på vilket och hur stor djuret är.

Om ditt husdjur reser som frakt kan det krävas en övernattning i en del fall beroende på destination. Oftast går det bra att inte övernatta utan djuret följer med vid nästa flyg.

Ja, det finns många direktflyg från Sverige till länder i Europa och även utanför Europa.

Flygbolag har specifika rutiner för godkännande, hantering och leverans av din hund. Flygbolagen tar hänsyn till hundens behov och beaktar dem på ett lämpligt sätt under lastning, lossning eller vid en mellanlandning.

Om din hund eller katt reser i sällskap med en djurtransportör så tas djuret omhand på ett närmare sätt med en transportör som är väldigt van vid hundar och katter och som aldrig lämnar djuret under uppsikt.

Ja, du måste köpa en om flygbolaget kräver detta. I det fall att din hund eller katt reser med en djurtransportör så behöver du inte köpa en bur då djuret reser i kabinen. Behövs en eventuell bur för resa i kabinen står djurtransportören för en utlåning.

Ja, det går bra. Våra djurtransportörer som vi samarbetar med kan resa till en annan stad i Sverige för köp och sedan leverans av din hundvalp.

Vanliga destinationer med hund

Inom Sverige

Storbritannien

USA

Grekland

Kanada

Danmark

Holland

Frankrike

Italien

Kontakta oss vi hjälper er med djurtransport

Låt Utrikesgruppen kontakta dig med pris och mer information när din hund eller katt behöver flyga. Skriv till: info@utrikesgruppen.se