Hundassistansen (Svensk Djurassistans AB) på flygplatser – det kan bli en verklighet

info@utrikesgruppen.se

Foto: Svensk Djurassistans AB


Besök Sveriges profil

Till vem lämnar människor sina hundar när de ska ut och resa? Ibland ställer familj och vänner upp som hundvakt men det kan vara besvärligt för dem. Men man gör det för att vara snäll. Hittar hundägaren inte en hundvakt kan man tvingas till att ställa in sin planerade resa. En flygresenär är redan på väg till flygplatsen. Varför inte bara ta med sig hunden och checka in i ett trevligt hundhotell på flygplatsen hos människor som älskar hundar?

Svensk Djurassistans AB erbjuder tjänster för hundägare och hundar via webbplatsen hundassistansen.se och är bolaget som arbetar för att hundägare ska få möjligheten att checka in sina hundar i hundhotell på flygplatser.

Bolaget erbjuder redan förstklassig hundpassning runt om i Sverige med hundvakt, hundhotell och hundpensionat. De har funnits i ett år och befinner sig i en utveckling som gör bolaget till en aktör som gärna ser att fler platser och institutioner i samhället blir mer hund- och hundägarvänliga. Svensk Djurassistans AB (Hundassistansen) har idéerna och verktygen som kan förenkla vardagen på många plan i samhället, både för hundar och hundägare.

En direkt tillgång till grönska och bar himmel kan ibland vara en omöjlighet för en del flygplatser att erbjuda men även att konstruera. Hundar kräver att få vistas i natur och detta är något som Hundassistansen också har som krav innan man eventuellt flyttar in på en flygplats.

Hundpassning och hundvakt i hundhotell runt om på flygplatser i Sverige är inte en omöjlighet att få se i framtiden. Efterfrågan finns redan, där emot existerar inget utbud i Sverige än så länge. Hundar reser redan idag med flyg. En hund på en flygplats eller i ett flygplan är ingen ovanlig syn. Det finns dessutom hundhotell på andra flygplatser i världen. De är ännu inte många i antal, men tjänsterna existerar och uppskattas av hundägare.

Bolaget vill skapa nya arbetstillfällen i en bransch som tagit stor skada

Svensk Djurassistans AB ser gärna att flera långvariga arbetstillfällen runt om i Sverige skapas inom verksamhetsområdet för hundar, och tjänster därtill som bolaget redan erbjuder och planerar att erbjuda.

I samband med coronautbrottet har många flygplatser i Sverige tömts på människor. Människor som arbetar inom  branscher relaterade till flygplatser och resor har tagit stor skada. Många har blivit av med sina jobb och andra har fått se sina företag förlora så stora intäkter att företagen har ansökt om konkurs. Deras företag kanske aldrig kommer tillbaka igen.

När Sverige kommer tillbaka

Sverige kommer att öppnas upp igen och då vill bolaget vara med om att bygga upp Sverige med fler tjänster på flygplatserna som kommer att ge arbete åt människor, och några av dem kanske är de som förlorade sitt tidigare arbete under coronautbrottet.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök