Hur utländska investerare kan dra nytta av ”Colombias orangea ekonomi”

Medellín, Colombia


Besök Colombias profil

Det är ett välkänt faktum att Colombia har en stor kulturell och social mångfald, och landets tillväxt under de senaste åren har lett till en efterföljande ekonomisk boom. För att ytterligare stödja denna tillväxt erbjuder Colombia fler möjligheter i den så kallade ”orangea ekonomin” som kommer att växa ännu mer 2020.

Med en nyskapande politik som stöder nya företag inom kreativa branscher syftar landet till att utveckla den enorma potentialen för Colombias kulturella och ekonomiska tillväxt. Landets president hävdade en gång att han vill se Colombia förvandlas till ”Silicon Valley av Latin Amerika”.

Men hur kan företagare och utländska investerare dra nytta av detta nya initiativ? Den orangea ekonomin är ett nytt verktyg för investerare och kommer att bidra till att utveckla en mer diversifierad ekonomi för kommersiella aktörer i Colombia.

Vad är den orangea ekonomin?

Den orangea ekonomin är en term och efterföljande politik skapad av den nuvarande colombianska regeringen, som leds av president Duque. Orangea ekonomin syftar till att stimulera skapandet av nya företag som har för avsikt att producera varor och tjänster i den ”kreativa” branschen.

Det finns tre huvudsektorer inom den orangea ekonomin:
– Konst och kulturarv
– Kulturindustrier
– Skapande av nytt funktionellt innehåll och mjukvara

Detta omfattar bland annat kommersiella områden som digitala medier, design av mjukvaruutveckling, marknadsföring, turism och utbildning. Att stödja initiativet till den orangea ekonomin är att visa en nationell prioritering för att underlätta tillväxten av Colombias kulturella avtryck och stödja företagare inom kreativa, konstnärliga och tekniska områden.

Vilka är fördelarna med orangea ekonomin?

Med denna policy kan alla företagare och investerare hitta en stabil tillväxt och etablering i Colombia där man söker efter kommersiella framgångar. Den orangea ekonomin tillåter företagare från hela världen att vara kreativa där man tillåts att använda sina resurser på sitt eget sätt. ”Det är bara fantasin som sätter stopp” för den orangea ekonomin. Colombia vill nå stora framgångar och de nya stegen framåt i ekonomin med det nya tänket, ”äkta fritt företagande”, lockar många entusiastiska entreprenörer till landet. Colombias nya orangea ekonomi tar bort många hinder som företagare i världen har. 

Skydd av immateriella rättigheter avgörande för kreativ utveckling

Det som gör den orange ekonomin så unik är det faktum att immateriella rättigheter positioneras som en vara för att generera god och sund ekonomisk utveckling. Människor som verkar kommersiellt inom kreativa branscher behöver starka immateriella rättigheter för att säkerställa att deras arbete förblir lönsamt. Att stödja företagens och individernas rättigheter har en tvåfaldig fördel; det bygger inte bara ett kommersiellt förtroende och säkerhet i kreativa branscher, utan framgång för företag inom dessa områden innebär en ökning av de nationella intäkterna genom skatter. Det blir en ”dubbel vinst”.

Njut av Colombias nya förmånliga villkor

För att kunna ta del av Colombias nya förmånliga villkor måste utländska investerare och företagare först bilda eller inkorporera ett företag i Colombia och se till att det är registrerat hos relevanta lokala myndigheter.

Skatteundantag

Enligt den orangea ekonomiska erbjuder den colombianska regeringen skattebefrielse för de första sju verksamhetsåren. Detta undantag ger investerare en hjälpsam hand. Att arbeta under en sjuårsperiod utan skatter ger ett företag möjlighet att organisera sig och fokusera på sitt arbete i sin takt för att kunna lyckas på absolut bästa sätt.

Registrera dig med den orangea ekonomin

Investerare kan registrera sin verksamhet om man tillhör en kreativ bransch. Företag kan skapa användarprofiler och registrera sin verksamhet på Kulturdepartementets webbplats.

För att kunna registrera dig måste du ha följande information om ditt företag:
– Existensintyg
– Verksamhetsbeskrivning
– Skattenummer (känt lokalt som NIT)
– Lokal kod (känd som CIIU) som identifierar typen av ekonomisk aktivitet
– Företagets grunddatum
– Beskrivning av relevant ekonomisk verksamhet som identifierats inom ramen för orangea ekonomi
– Företagets adress och juridisk representation

Ansök sedan om skattebefrielse

När du har lämnat information om ditt företag kan du fortsätta med projektregistreringen för att ansöka om skattebefrielse. Kulturministeriet ansvarar för att godkänna en ansökan inom 30 arbetsdagar. Ansökan kan göras online och är kostnadsfri. Godkännandeprocessen är indelad i fyra steg och du kan bli ombedd att lämna ytterligare information under denna tid.

Utländska företag, investerare och uppfinnare står inför en unik möjlighet att nå framgång med sina idéer i ett land som är öppet för att utveckla dem. Colombia erbjuder en begåvad arbetskraft, laglig stabilitet och en hållbar konkurrensfördel för långsiktig kommersiell framgång. Den orangea ekonomin kommer att vara nästa steg för att öka den ekonomiska utvecklingen, stärka industri-, service- och kommunikationssektorerna med varje individ som vill varje med på resan.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier