Hyra bil: 5 seriösa biluthyrningsföretag utomlands

info@utrikesgruppen.se

För dig som planerar att hyra bil utomlands har vi sammanställt en lista över biluthyrningsföretag som levererar god service och är pålitliga. Flera aktörer som finns i Sverige finns också utomlands. Det finns många duktiga biluthyrningsföretag. Vår lista utgår från Utrikesgruppens erfarenheter.

Nr 1 – Hertz

Hertz är helt enkelt en av dem bästa biluthyrningsföretag i hela världen, om inte den bästa. Deras villkor och priser dominerar biluthyrningsmarknaden till din fördel. Det är alltid enkelt och bekvämt att hyra bil från Hertz. Oavsett om du är i Europa eller på någon avlägsen plats i världen där Hertz finns så kan du lita på dem. Känn dig säker med Hertz.

Vi ger ett stort plus till Hertz för att bolaget har self service kiosker som gör att du enkelt och smidigt kan hyra bil, oftast när som helst på dygnet. Scanna in ditt körkort i self service kiosken och kör iväg med riktigt bra bilar – så enkelt är det.

Nr 2 – Avis

Avis är ett företag som har varit med länge och är minst lika duktiga som sin stora konkurrent Hertz. Enkla avtal och bra priser gör att du får bilnyckeln i handen väldigt snabbt och kan köra iväg.

Avis har alltid ett bra utbud på bilar. Välj och vraka bland bilmärken och bilar som du behöver för din resa. Det finns små bilar till riktigt stora jeepar. Seriöst bolag som sällan krånglar.

Nr 3 – Europcar

Lika enkelt som det är med Hertz och Avis är det med franskbaserade Europcar. Visst känns Hertz lite mer enkelt och bekvämt i jämförelse med Europcar men för det är de inte alltid sämre.

Europcar kan du välja alla dagar i veckan och du kommer känna dig säker.

Nr 4 – Alamo

Ytterligare ett biluthyrningsföretag från USA som för varje dag tar andelar ute i världen. Lite mindre känt än sina större konkurrenter och samtidigt har bolaget inte alltid de bästa bilarna på lagret. Dock pålitliga och seriösa enligt upplevelser från många resenärer världen över.

Nr 5 – Budget

Biluthyrningsbolaget Budget började med att hyra ut 10 rätt så kassa bilar, därav sitt namn Budget. Man kunde hyra sämre bilar för budget priser. Idag har de avancerat och finns i hela världen med allt från budget bilar till bättre bilar som du kan välja mellan. Pålitliga och duktiga.

Sammanfattning

Ur bekvämlighetssynpunkt är det alltid enklare att välja internationella och pålitliga aktörer som hyr ut bilar. Det betyder inte att lokala biluthyrare skulle vara sämre. De större är generellt mycket smidigare. Kanske har du redan ett lojalitetsprogram hos någon av dem större biluthyrningsföretagen som gör att du vill vara en återkommande kund. Grattis, välj dem igen.

Oftast har de större biluthyrningsföretagen alltid en enkel uthyrningsprocess och väldigt snabba skadeundersökningar som många semesterfirare önskar kunna ta del av när man vill få ut så mycket som möjligt av sin semester. 

Det kan bli ganska långtråkigt att behöva sitta inne på ett kontor hos en lite långsammare biluthyrare som går igenom en slö skadeundersökning. Kräver kopior på allt från körkortet till pass och avtal som slöar till uthyrningen ännu mer.

När vi sammanfattar de fem uthyrningsbolagen hamnar Hertz på plats nummer 1 och det är en given plats bolaget har. De får plats nummer 1 eftersom att Hertz är smidiga, enkla men framförallt har de en grym kunduppfattning. Bolaget vet att kunder vill kunna hyra en bil lika fort som man kan köpa ett paket tuggummi samtidigt som kunderna inte behöver känna sig oroliga över att man tillfälligt hyr något som har ett större värde. Biluthyrning hos Hertz är en pluspoäng.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök