Importera hund från utlandet – så gör du

info@utrikesgruppen.se

Foto: Jametlene Reskp


Beställ flygtransport av hund här

Det är många som funderar på hur det fungerar när man ska köpa en hund utomlands för att sedan importera hunden till Sverige. Vi går igenom och lämnar viktig information till dig som ska köpa eller importera en hund.

Dessa regler gäller för dig som ska importera en hund från ett EU land eller andra länder som följer EU villkor. För att få tillstånd att importera en hund till Sverige behöver hunden vara id-märkt samt ha en giltig vaccination mot rabies. Hunden måste också ha ett pass, om ett pass för hundar inte utfärdas i landet du har köpt hunden i kan hunden istället resa med en blankett E9.207. Hundar måste anmälas hos tullen. Om du ska importera eller köpa en hund från Andorra, Island, Liechtenstein, Monaco, San Marino, Schweiz och Vatikanstaten måste du även ha en försäkran om djurägare. Dessa krav gäller då du ska importera en hund från ett land inom EU eller från ett land utanför EU som samarbetar med EU. 

Särskilda krav för hundar som reser utan ägaren

Om din hund inte reser med dig så ska djuret ha med sig EU-pass som visar id-märkning och rabiesvaccination. Samt en försäkran om djurägare tillsammans med en fullmakt som visar namn och id-nummer och att hunden får transporteras av ombuden eller fraktbolaget som du ska anlita. I dokumentet ska det också framgå att hunden inte ska säljas vidare. Glöm inte underskrifter. 

Beställ flygtransport av hund

Ska du hämta hunden själv? Då bör du kontrollera med flygbolaget om hunden kan följa med i kabinen. Innan du ska frakta hunden till Sverige ska en del dokument följa med hunden. Hunden får bara resa med en godkänd bur. Buren ska vara i en storlek som tillåter hunden att lägga sig, stå upp och vända lätt Det kan vara mycket att hålla reda på och det finns flera professionella och erfarna fraktbolag som hjälper till att frakta hundar till Sverige. Fraktbolagen hjälper till med allt från dokument, boka rätt, packa rätt och använder godkända hundburar.  Du kan beställa flygtransport av hund tillsammans med Utrikesgruppen. Detta kan du göra via beställningsformuläret här

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök