Inför din resa till Guatemala

Atitlán, Guatemala


Besök Guatemalas profil

Guatemala har mycket mer än bara mayakultur. Det finns en lång lista över sevärdheter i landet. Allt från måste-besök, världsberömda arkeologiska underverk, till dess orörda djungelreservat, oändliga vandringsmöjligheter och en blandning av moderna städer, koloniala städer och små byar, många som fortfarande är intakta med gamla traditioner från tiderna före Columbus dagar.

Du kommer att ha det svårt att hitta ett land med ett mer varierat utbud av aktiviteter och, kanske bäst av allt, så är det väldigt prisvänligt här. Det finns tillräckligt med fascinerande och ovanliga saker att göra i Guatemala som kommer ge dig minnesvärda stunder livet ut.

För att vara ett så litet land tänker nog de flesta att det förmodligen inte finns så mycket att se i Guatemala. Denna uppfattning ändras snabbt när man väl är i landet. Det är svårt att pricka av sin lista över fantastiska saker att göra i Guatemala. Oavsett vad du vill se och göra på din resa, hoppas jag att du hittar lite inspiration i den här listan över de bästa sakerna att göra i Guatemala.

Utforska mayaruinerna i Tikal

En av de viktigaste mayaruinerna ligger i Guatemala – i landets mest kända turistattraktion – i området Tikal. Det ligger i den östra delen av landet. Den arkeologiska platsen i Tikal är enorm. Staden på 100 kvadratkilometer är fortfarande till stor del outforskad på grund av den täta El Petén-djungeln som fortfarande omger den. Det är helt enkelt fantastiskt här och väldigt värt besöket. Här kan du kan få upptäcka något som ingen annan tidigare har gjort.

Atitlan Sjön

Atitlan sjön har förmodligen titeln som den vackraste sjön som finns. Många traditionella maya-byar omringar denna fina sjö. Om du verkligen vill se skönheten med denna sjö måste du ta dig upp på toppen av intilliggande berg där du får möjligheten att se ut över hela sjön. Kajakpaddling är förmodligen det mest populära sättet att utforska sjön på.

Gör en soluppgångshike på Indian Nose

Om du älskar fantastiska soluppgångar men inte orkar vandra i flera timmar så är Indian Nose i Guatemala platsen för dig. Vandringen till toppen tar bara 45 minuter vilket gör den till den perfekta aktiviteten för lata vandrare som älskar stora belöningar.

Njut av koloniala Antigua

Antiguas kvadratiska arkitektur och logiskt ordnade gatunummer är förmodligen halva anledningen till att folk kommer hit. Men även utöver dess lätt navigerbara vägar förstår man varför människor hamnar här mycket längre än planerat. Staden erbjuder magnifika underverk, men dess kullerstensfulla, koloniala charm ger besökarna en perfekt avslappnad atmosfär. Staden är fylld med unika barer, billiga restauranger, välkomnande torg, livliga gatumarknader och även en hel del moderna bekvämligheter.

Beundra naturens underverk i Semuc Champey

Hit kan du ta dig från en liten by i närheten av Lanquín. Detta är ett naturligt underverk som är bevarat och välskött. Bra vandringsleder, utsiktspunkter, enkel transport och massor av guidade turer finns för att ta dig genom parken. Du kan till och med stanna inne i själva parken i en av stugorna, om du verkligen vill komma ifrån civilisationen. Förutom vandring och simning tar många turer dig också till Kan’Ba-grottorna, en labyrint där du simmar längs en underjordisk flod där du måste hålla ett ljus ovanför ditt huvud för att se vägen. Brohopp är också en del av turen, om du självklart vill. Trots att staden är väldigt isolerad har den tillräckligt med turistvänliga bekvämligheter för att du ska kunna stanna några dagar.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier