Information om att vara resekonsult för speciella resor

Är du en spännande resekonsult som kan erbjuda något utöver det vanliga?

Det finns många resenärer som reser på ett helt annat sätt än vanlig charter eller onlinebokningar på nätet. Många gånger till destinationer som är riktiga äventyr och något som man lär sig mer av. Idag letar många resenärer efter upplevelser snarare än stränder där man bara kan ligga och sola.

Vill man resa till destinationer som vanliga människor oftast inte reser till kan man använda sig av en resekonsult som är specialiserad på att hitta en individuell destination just för dig – helt efter dina önskemål. Med önskemål menar vi något som är riktigt spännande och tar ditt resande till andra nivåer.

Frågan är vad vill du uppleva på destinationen? Vill du resa till stängda länder där turister nästan är obefintliga? Vill du komma in på de bästa restaurangerna i stan? Vill du uppleva områden där det går vilt till? Det finns så mycket att välja mellan på denna planet och det är du som sätter gränserna.

När du bokar din resa med en resekonsult betyder det att dina resedrömmar kan slå in på riktigt. Det är inget fel att boka vanliga resmål via de större charterbolagen. Men där är resan och upplevelserna bestämda i förväg. Du får inte ut något av resan än det normala – lite sol, lite fest och god mat. Vill du inte ha mer? Lösningarna finns och det kostar absolut inte mer bara för det.

Vad gör en resekonsult?

En resekonsult planerar och bokar resor för företag och privatpersoner. All planering sker efter kundens önskemål och resekonsulter föreslår sedan en paketresa som ska tillfredsställa kunden. Det innebär att om du vill resa till vilken destination du än önskar så kommer en bra resekonsult ordna allt du behöver. Välj mellan alla länder och områden på jorden. Från Kina, Somalia, Colombia, Venezuela till precis vad som behagar dig.

Bokningsprocessen är enkel. Du kontaktar resekonsulten och berättar vad du vill. Det spelar ingen roll hur du tror att andra ska uppleva dina reseönskningar. En duktig resekonsult lägger inte ned sina personliga värderingar i ditt resemönster och vad du vill göra på destinationen. Resekonsulter ska vara lösningsorienterade på en annan nivå.

Många resekonsulter är utbildade för att kunna leverera produkter utifrån branschspecifika analyser, riskbedömningar, leverantörskontrakt, resemarkandsföring och andra bokningssystem tillsammans med kommunikation och försäljning.

Men sen finns det resekonsulter som inte har riktat in sig på en bransch-utbildning utan istället valt att utbilda sig efter regions- och destinationsområde. Med dessa resekonsulter kan du få uppleva sådana destinationer som ibland kallas riskområden. Med rätt resekonsult kan du resa till sådana områden och få uppleva något som inte alltid går att beskriva. Du sätter gränserna och resekonsulten löser det.

Var ligger superdestinationen?

Låt oss vara uppriktiga. Du kommer inte hitta superdestinationen genom att läsa alla otaliga reseguider som finns på nätet. Du kommer heller inte att hitta superdestination om du följer strömmen av det vanliga resemönstret.

Med största sannolikhet kommer du hitta din superdestination om du gör exakt vad du känner för. Ibland behöver du någon som löser resepusslet så att du kan sitta på planet på väg dit. Det är därför resekonsulter finns. Men de speciella resekonsulterna finns inte överallt. Det gäller för dig att hitta resekonsulten som förstår dig – oavsett vad du vill ha. Och då menar vi verkligen – oavsett vad du vill ha på destinationen!

Är du en spännande resekonsult?
Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier