Information om blodgrupp test privat

info@utrikesgruppen.se

Beställ blodgruppstest

Genom ett blodgrupp test kan du bestämma din blodgrupp. Om du inte vet vilken blodgrupp du tillhör kan du testa dig med ett självtest som går att beställa hem. Det är enkelt och smidigt.

Självtest blodgrupp från EldonCard innehåller allt som behövs för att utföra test för blod typ AB0 och Rhesus D-system. EldonCard blodgruppstest är tillverkat inom EU (Danmark). Inom 3 minuter ser du resultatet.

Eldoncard är ett lättanvänt blodgruppstest. Blodgruppstestet innehåller allt du behöver för att testa blod typ i AB0 och Rhesus D-system.

Eldoncard är en patenterad testutrustning med speciellt användningsområde för att testa sin blodgrupp. Att veta sin blodgrupp kan vara användbart vid läkarbesök både i Sverige men i synnerhet utomlands.

Självtest blodgrupp

Eldoncard blodgruppstest är en dansk uppfinning från 1954 och har funnits på marknaden i hela världen sedan 1959. Användningen av blodgruppstest är globalt och brett. Sjukhus, privatpersoner och andra institutioner använder tester för att se blodtypen.

EldonCard levereras med:
– Sterilt och förseglat blodgruppskort
– Lamineringsplast
– Steril lansett
– Våtservett
– Steril bomull
– Pipett
– Kam för att fördela bloddroppar på kortet
– Resultattabell och instruktioner
– Bruksanvisning på engelska

Klicka här för att beställa ett blodgruppstest självtest.

Så använder du EldonCard

Oavsett om du är nyfiken på vilken blodgrupp du har eller verkligen behöver veta så kan du göra som många andra gjort – använd ett blodgruppstest.

Information om blodgrupper

Människor har olika blodgrupper och blodet har ungefär samma innehåll men det går att dela in olika människor blod i 346 olika blodtyper. Att det går att dela in oss beror på att det existerar små olikheter i våra blodkroppars yta.

Din blodgrupp bestäms efter vilka gener du har. Blodgrupper delas upp i A, B, 0, och Rh. Dessa system används för för att dela in blodgrupperna AB0-systemet samt Rh-systemet.

Den vanligaste blodgruppen i Sverige är blodgrupp A, därefter kommer blodgrupp 0. Blodgrupperna AB och B är ganska ovanliga i Sverige. I Sverige använder vi siffran noll men i många länder används bokstaven O i stället för siffran noll. O står för det tyska ordet ohne, som betyder utan.

Antikroppar

I blodet finns antikroppar mot vissa blodgrupper. Det finns även proteiner i blodet som kallas antikroppar. Antikropparna angriper blodkroppar med antigen i blodet på sin yta. Vilket gör att blod från olika blodgrupper inte kan blandas hur som helst. Exempelvis vid en blodtransfusion.

Den person som har blodgrupp A, har direkta antikroppar som kommer att angripa B-blodkroppar. Den person som har blodgrupp B har direkta antikroppar som kommer att angripa A-blodkroppar.

Den som har blodgrupp AB saknar antikroppar mot både A-blodkroppar och B-blodkroppar. Den som har blodgrupp 0 har direkta antikroppar både för A-blodkroppar och B-blodkroppar.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök