Information om läkarintyg för visumansökan

Information om läkarintyg för visumansökan

Boka tid genom att klicka här – läkarintyg för visumansökan

När du ansöker om visum gäller landets lagar och regler för beviljande av visum. Du kan behöva läkarintyg för visum utomlands. Kontrollera med landets ambassad om vad som gäller för just dig. När du behöver ett läkarintyg ska du beställa det av en behörig läkare.

Beroende på vilket visum du ansöker om kan det finnas krav på läkarintyg. Exempelvis kan det krävas ett läkarintyg vid studier eller arbete i ett annat land. Under visumprocessen får du reda på vad som krävs.

Det finns olika anledningar till varför ett läkarintyg krävs vid visumansökan och när du ska resa utomlands. De vanligaste orsakerna är studier eller arbete. Ett annat skäl till krav på läkarintyg är vid längre visumansökan.

Normalt sett ska du besvarar en del frågor som antecknas i läkarintyget och fylla i ett formulär. Vissa länder kräver att du ska genomgå en lite större undersökning för att utesluta vissa sjukdomar innan du beviljas ett visum.

Länder försäkrar sig mot virus och sjukdomar

De flesta länder som har krav på läkarintyg vill försäkra sig om att den person som reser in i landet inte är sjuk eller bär på smittsam virus. Ibland kan det också hända att den organisation du som ansöker om ett visum för har som krav att man ska vara fullt frisk innan arbete kan erbjudas.

Hur går undersökningen till?

Beroende på vilket visum du ansöker om och till vilket land är undersökningarna olika. Ibland har ambassaderna särskilda formulär som du ska ta med dig till en behörig läkare. Formulären ska fyllas i, skrivas under och stämplas av läkaren.

Läkarintyg för visumansökan till USA

Har du ansökt om ett visum till USA krävs oftast ett läkarintyg för visumansökan till USA. Det kallas ibland ett US-intyg. Kontrollera med din handläggare vid den amerikanska ambassaden om du måste ha ett läkarintyg.

Vid besök hos en läkare kommer du att behöva ta med dig:

Ditt pass
Två passfoton, enligt USA:s mått och riktlinjer
Eventuella brev, mail eller handlingar från ambassaden

#Friskintyg studier utomlands
#Hälsoundersökning för studier utomlands

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier