Information om reseintyg

info@utrikesgruppen.se

Information om resor till länder utanför Sverige och reseintyg. Det är viktigt att du kontrollerar om du kan resa till ett land utan reseintyg annars finns det risk för att du stoppas från att stiga ombord på flygplanet eller kan du nekas inresa i landet.

Om du ska resa behöver du förmodligen ett intyg på att du är fri från covid-19. Vi går igenom hur du gör för att få ett reseintyg.

Det senaste året har pandemin påverkat resandet med kontroller, inställda flyg och testning. För att försöka minska smittspridningen har flera länder nu infört krav på att resenärer ska visa upp ett reseintyg antingen direkt till flygbolaget vid incheckning och/eller i landet man ska resa till.

Innan du får ett reseintyg ska du testas för covid-19 (PCR-test) och reseintyget ska signeras av läkare. Har du covid-19 ska du inte resa och du får vänta till att du är fri från sjukdomen.

Så gör du för att få ett reseintyg

1.

Ta reda på om du behöver ta ett PCR-test och få ett reseintyg. Länder som kräver reseintyg enligt IATA, tryck här.

2.

Sök efter din närmaste klinik i listan.

3.

Beställ tid hos kliniken så nära inpå din resa som möjligt, så att du får intyget i tid.

4.

Kliniken testar dig för corona och om du är fri från viruset utfärdas ett reseintyg till dig.

5.

Ta med dig det negativa reseintyget och uppvisa det till myndigheter på destinationen eller till flygbolag samt till de som efterfrågar reseintyget.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök