Information om Tokyos flygplats – Haneda Airport

info@utrikesgruppen.se

Foto: Shutterstock


Ska du resa med barn? Glöm inte föräldramedgivande

Hanedas flygplats i Tokyo, Japan, är distinkt i att den inte känns som en flygplats. Detta är en femstjärnig flygplats och av olika skäl landar den ständigt på de fem bästa av Skytrax årliga flygplatspriser. Det har hyllats för sin smidiga ankomst-, avgångs- och överföringsupplevelser. Det är också känt för sin personaltjänst, flygplatsfaciliteter, shopping, mat och dryck och terminalrenlighet.

Haneda flygplats öppnades 1931. 1978 tog den då nybyggda Narita flygplatsen över det mesta av Tokyos internationella flygtrafik, medan Hanedas flygplats utsågs för att hantera huvudstadens inhemska flygtrafik. Hanedas flygplats återupptog hanteringen av ett ökat antal internationella flygningar 2010.

Många resenärer har en kärlek till Tokyo Haneda. Den är utan tvekan en av världens bästa flygplatser – om inte den bästa! Men det finns en till flygplats i Tokyo: Narita flygplatsen. Den är ganska gammal och trött. Jämfört med den platsen är Haneda himlen.

Tokyos flygplats har en av de bästa matupplevelserna av alla flygplatser. Härliga restauranger är uppradade längs Edo Koji Street på 4: e våningen E”do Village”, som är en gränd fylld med den gamla japanska atmosfären. Du kan njuta av utsökt japansk mat fram till din avgång. Flygplatsens verkliga härlighet är maten. Kom hit några timmar för tidigt för att uppleva lite mer.

Duschrummen finns i ankomsthallen på andra våningen. Foto: Florentyna Leow

Edo Village

Under tiden du är på flygplatsen kan du koppla av på Edo Market – en traditionell gatumarknad på en mezzaninnivå ovanför Hanedas incheckning. Här kan du välja mellan fantastiska matalternativ.

Butiker och restauranger på Edo Market. Foto: NagatoPyon.com

Speciell arkitektur på Edo Market i Tokyos flygplats Haneda. Foto: NagatoPyon.com

Information om flygplatsen

Flygplatsen ligger 15 km söder om Tokyos centrum och är Japans största. Flygplatsen har över 70 miljoner passagerare årligen vilken gör den till en av världen mest trafikerade flygplatser.

Adressen är: Hanedakuko, Ota City, Tokyo 144-0041, Japan
Flygplatskoden är: HND
Höjd: 11 m

Tokyos flygplats Haneda har 158 restauranger. 181 butiker och 34 taxfree-butiker.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök