Inreseregler till Kap Verde

info@utrikesgruppen.se

Inreseregler som gäller för att du ska få resa in till Kap Verde är krav som du måste uppfylla. Om du inte uppfyller kraven kommer du att nekas inresa. Kraven kontrolleras redan vid incheckningen. Det är alltså flygbolaget som först kontrollerar så att du har rätt att resa in i landet. När du väl har kommit fram till destinationen kan du behöva uppfylla ytterligare krav. För att ta reda på vilka inreseregler som gäller för resor till Kap Verde kan du använda Destinationskollen.se.

Varje land har sina egna krav på inreseregler och vistelseregler. Det är på ditt ansvar att kontrollera vilka inreseregler som gäller för resor till Kap Verde. Du kan inte få konsulär hjälp eller motsvarande assistans om du inte uppfyller kraven. Förbered din resa noggrant innan du avgår från Sverige.

Svenska turister kan normalt sett resa till många länder viseringsfritt, men det innebär inte att det finns andra krav. Detta kan avgöras individuellt beroende syftet med resan, vilken resehandling som används och hur länge du som turist ska stanna i landet.

Vanliga inreseregler

  • krav på resehandling
  • krav på visum beroende på resans syfte och längd
  • antal dagar som en turist får vistas i landet
  • krav på tomma sidor i passet
  • krav på resehandlingens giltighetstid
  • krav på boende under vistelsen
  • krav på tillräcklig ekonomi under vistelsen
  • krav på retur- eller vidarebiljett

Så kollar du inresereglerna till Kap Verde

Använd Destinationskollen.se för att kunna få en sammanställd officiell lista på vilka krav och inreseregler som gäller. Tjänsten Destinationskollen är till för passagerare som ska resa till ett land och vill kontrollera så att man är ”clear to border”

  1. Klicka dig vidare till Kap Verdes inreseregler här
  2. Ange din destination

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök