Snacka med en internationell SYV om dina internationella drömmar

Information om internationell studie- och yrkesvägledare

En internationell studie- och yrkesvägledaren är specialiserad i sin vägledning kring möjligheter utomlands. Du som vill studera och arbeta i andra länder får stöd och råd.

I de flesta städer finns det vägledningscentrum där du kan få kontakt med en studie- och yrkesvägledare som hjälper dig fram i dina internationella drömmar.

SYV matchar dig mot utbildning och arbete utomlands

När du behöver hjälp med val av utbildning, program, skola och internationella råd har du ett viktigt redskap framför dig – en internationell SYV.

Du ska få coaching som säkerställer att din internationella väg närmar sig. För att hitta rätt SYV kan du behöva söka lite extra. Alla kan inte ha koll på samtliga länder. Därför är det bra att du frågar efter en person som är kunnig om landet du vill arbeta eller studera i.

Lista på några internationella SYV

Här kan du välja bland olika internationella studie- och yrkesvägledare. 

  1. Du bokar ett möte en av vägledarna
  2. En vägledare ringer dig på telefon, videosamtal eller så träffas ni
 
 

Vad händer efter studenten? Har du drömmar som sträcker sig utanför Sverige men vet inte riktigt var du ska? Lugn, stanna upp och tänk till. Prata med en SYV som du kan bolla idéer med.

Det är inte alltid lätt att hitta studierna man söker efter utomlands. Ta hjälp av en studie- och yrkesvägledare som hjälper dig på vägen.

Prata med en SYV som har ett internationellt verktyg och perspektiv på studier och arbete.

Internationellt arbete är ett stort begrepp. Vill du arbete med turism? Skulle du kunna bli en ambassadör till ett annat land? Vill du arbeta med internationell transport- och spedition.

Internationella arbeten ger mycket och är något som många uppskattar.

Hitta en SYV

Beroende på var i landet du bor i kan du ta hjälp av kommunala studie- och yrkesvägledare. Du kan också kontakta din skola som hjälper dig eller så kan du ta hjälp av professionella privata aktörer som är riktigt duktiga.

Eller sök i specifika huvudkategorier