Internationellt äktenskapsbevisBli medlem i Utrikesgruppen!

Information om internationellt äktenskapsbevis.

I Sverige finns det ingen motsvarighet till det engelska ”Marriage Certificate” som innehåller information och är ett bevis på att två personer har gift sig. Om du behöver ett bevis på och ett internationellt äktenskapsbevis är Sveriges motsvarighet personbevis ”Utdrag om folkbokföringsuppgifter – 120 med alla relationer”.

Om en utländsk myndighet kräver ett internationellt äktenskapsbevis

Du behöver inte översätta uppgifterna från ditt personbevis till engelska. Det går att beställa dokumentet i det engelska språket. 

När en utländsk myndighet kräver ett äktenskapsbevis av dig kan du ladda ned motsvarigheten till det svenska äktenskapsbeviset hos Skatteverket och presentera detta till dem.

Du bör även hänvisa till denna information från Skatteverket som förklarar den svenska motsvarigheten till ett internationellt äktenskapsbevis. Se länk.

I länken finns information som visar att internationellt äktenskapsbevis inte utfärdas i Sverige så som det kan göra i vissa andra länder och vilken motsvarigheten är.

När en myndighet i ett annat land läser informationen om ett internationellt äktenskapsbevis från svenska myndigheter så accepterar de i det flesta fall det svenska befolkningsregistrets hantering.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider