Intyg för minderårigas hotellvistelse (under 18 år)

Information om minderåriga som ska bo på hotell

För att boka ett rum på ett hotell måste den minderårige visa upp ett intyg. Detta är ett krav som många hotell har när den minderårige ska på bo hotellet utan en vuxen. Kravet gäller både i Sverige och utomlands. Intyget levereras på engelska och svenska i samma dokument – detta för att det ska vara läsbart i hela världen.

Intyget skickas till hotellet via mejl eller visas upp direkt vid incheckning. Intyget ska undertecknas av vårdnadshavare till den person som är under 18 år. Uppgifterna i intyget anger bland annat hotellet, datum för vistelse samt information om den minderårige och vårdnadshavare.

Intyget gäller för samtliga boenden: hotell, vandrarhem, stugor, uthyrningshus, lägenheter mm.

  • Kom ihåg att en del hotell är märkta med 18+ eller adults only. Då gäller inte intyget.
  • När du har beställt intyget skriver du ut och tar med intyget på resan.

Det är alltid ditt ansvar att kontrollera med hotellet om intyget krävs. Det gör du enklast genom att ringa eller mejla till hotellet. Ett intyg för minderårigas hotellvistelse gäller när hotellet kräver det.

Föräldrars samtycke för hotellvistelse

Som regel har vissa hotell att alla gästerna måste vara över en viss ålder för att få bo där. De hotell som tillåter minderåriga kan behöva ett samtycke från föräldrar som ska visas upp till hotellet.

Du bör första kontrollera om en minderårig person får bo på hotellet, även om vuxen följer med. Om den minderåriga ska bo utan föräldrar bör du kontrollera om hotellet tillåter det.

När du har kontrollerat reglerna med hotellet kan du beställa intyget.

Intyget gäller för samtliga boenden: hotell, vandrarhem, stugor, uthyrningshus, lägenheter mm. som kräver det.

Ett intyg för minderårigas hotellvistelse gäller när hotellet kräver det.

Intyget gäller för hotell i hela världen.

Olika hotell har olika regler. Kontrollera alltid med hotellet om intyg krävs. Det gör du enklat genom att ringa eller mejla till hotellet.

Intyg för hotellvistelse har en begränsad giltighetstid och gäller enbart för en resa och en person.

Intyget för hotellvistelse ges ut på engelska och svenska i ett och samma dokument. Detta så att det ska vara läsbart i hela världen.

För att erhålla ett intyg för hotellvistelse är priset 380 kronor. Mot en expressavgift på 200 kronor så utfärdas intyget inom 24h efter betalning. Beställning är ej bindande och genomförs inte betalning kommer vi inte att skicka ut några påminnelser eller inkassokrav.

Leverans av betalningsunderlag för intyget sker till beställarens e-postadress. Betalningsunderlaget syns även i formuläret när beställningen har skickats in. Efter betalning levereras intyget till den e-postadress du uppger i din beställning.

Ångerrätten gäller i 14 dagar. För att nyttja ångerrätten mejla oss på info@utrikesgruppen.se. Vid redan utfärdat intyg gäller inte ångerrätten.

Så beställer du intyget
  1. Kontrollera om intyget krävs
  2. Beställ
  3. Fyll i uppgifter
  4. intyget skickas till dig

 

När du har fått intyget ska det tas med under resan och visas upp till hotellet. Glöm inte att vårdnadshavare ska skriva under intyget när 

Eller sök i specifika huvudkategorier