Intyg om resekompetensBesök Sveriges profil

För dig som behöver beställa ett ”intyg om resekompetens” kan du beställa detta online. Ett intyg om resekompetens utfärdas av Utrikesgruppen och innehåller bland annat information om dig och destinationen samt dess prägel. Intyget är ett dokument som bevisar eller intygar att du ska resa eller är ett bevis på att du tidigare har utfört en resa. Intyget innehåller din reseerfarenhet, resekompetens och resekunskap.

När behövs intyg om resekompetens:
Vid förfrågan om referenser, exempelvis tidigare resmål
Bevisa att man ska resa, var och vad orsaken är
Bevis på kommande eller tidigare resor; exempelvis:
ambassadresor, skolresor, forskningsresor, kulturresor, familjeresor, sportresor, vandringsresor, safariresor, studieresor, vin- och matresor, storstads- och weekendresor.

Intyg om resekompetens innehåller:
Dina personuppgifter
Uppgifter om destinationen
Uppgifter om destinationens prägel
Reselängd; avresedatum och datum för hemresa
Orsak till resan
Kompletterande uppgifter om resans prägel
Kompetens, erfarenhet och kunskap om specifikt resmål
Samlad överblick över din resekompetens
Bevis på lokal reseerfarenhet i ett land
Dina övriga reseerfarenheter

Intyg om resekompetens kan också innehålla uppgifter som anses vara viktiga för dig att få med i dokumentationen. Om du önskar komplettera med fler uppgifter behöver du meddela oss detta då det sker på din begäran.

När kan du visa upp ditt intyg om resekompetens och till vem

Du kan exempelvis uppvisa ditt intyg om resekompetens till kunder, samarbetspartners, ambassader, institutioner och hjälporganisationer i Sverige eller i andra länder, eller till arbetsgivare som vill ha reda på mer om dina erfarenheter och din kompetens. Ett intyg är ett bevis på reseerfarenheter från ett land, lokalt område eller destination samt uppgifter om resans prägel.

Intyg om resekompetens kan vara bra för arbetsgivare eller andra organisationer som lägger vikt vid betyg och intyg. Intyg om resekompetens skrivs på engelska och svenska i två olika dokument, detta så att dokumentationen ska vara läsbar i hela världen. På engelska heter intyget, Certificate of travel competence.

Dokumentet ges ut i A4 och signeras av personal hos Utrikesgruppen med vår logga som är en variant av den svenska flaggan. Samtliga uppgifter som reseintyget innehåller syns i formuläret i din beställning och är uppgifter som du måste lämna.

För att beställa ett Intyg om resekompetens behöver du kontakta Utrikesgruppen. Efter att du har kontaktat oss kommer du få ett formulär skickat till din e-post som du måste fylla i för att vi ska kunna utfärda intyget till dig.

Då ett intyg om resekompetens är ett äkthetsintyg kan du komma att behöva lämna dokumentation om resans existens för att vi ska kunna utfärda ett Intyg om resekompetens, exempelvis genom uppvisande av biljetter, bokning, stämplar i pass eller liknande.

Kunskap, erfarenhet och kompetens

Med ett intyg bekräftas bland annat din kunskap, erfarenhet och kompetens om ett område, land eller destination. Intyg om resekompetens författas och undertecknas av en behörig representant från Utrikesgruppen vilket innebär att riktigheten i intyget bekräftas. Intyget kan sedan lämnas till den som behöver informationen. Intyget kan användas för att bestyrka erfarenhet och kompetens i ett relevant sammanhang. Tanken med intyget är att annan part, exempelvis kunder, arbetsgivare eller organisationer, ska kunna bilda sig en uppfattning och med hjälp av intyget fatta ett beslut.

Marknadsför dig med intyget – affärsutmaningar

Styrk din kompetens och dina erfarenheter genom att visa dina kunder, samarbetspartners, leverantörer eller följare i sociala medier att du är en trygg samarbetspartner med rätt resekompetens och reseerfarenhet.

Du kan använda intyget i din marknadsföring och försäljning, för dig själv eller för dina anställda – till exempel genom att visa upp intyget.

Så beställer du ett intyg om resekompetens

Skriv till info@utrikesgruppen.se.
Skriv ”Beställa intyg om resekompetens” i ämnesfältet.
Ange om du är ett företag eller privatperson.
Kort efter att du har skrivit till oss kommer du att få ett formulär som du behöver svara på.

Intyg om resekompetens kan levereras per post eller e-mail och kan beställas av företag, researrangörer etc. och privatpersoner.

Här kan du se ett exemplar av intyget

I bilden kan du se ett exempel på hur ett intyg om resekompetens ser ut. Om du är en privatperson anger vi ditt namn och personnummer. Om representerar ett företag anges företagsnamnet med organisationsnummer.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Vår välgörenhet

Senaste nyheter

Senaste reseguider