Intyg resa med annans barn

Intyg när du ska resa med annans barn
Utrikesgruppens föräldramedgivande ges ut på engelska och svenska i ett och samma dokument. Föräldramedgivandet ska vara läsbart i hela världen och ges därför även ut på engelska.
 
Ett föräldramedgivande kan man ha med sig under resan. Det är ett intyg för dig som exempelvis ska resa med annans barn. Samtliga uppgifter som föräldrar lämnar i dokumentet visar att vårdnadshavaren/vårdnadshavarna ger sitt godkännande till att barnet får resa på det sätt som anges i beställningen, exempelvis när någon ska resa med annans barn.
 
För att kunna beställa ett föräldramedgivande behöver föräldrarna godkänna resan. Det räcker med att en förälder beställer föräldramedgivandet för resa med annans barn. Finns det två vårdnadshavaren ska båda skriva under intyget.
 
Intyg när du ska resa med annans barn (föräldramedgivande) kan beställas för samtliga flygbolag, exempelvis: SAS, Norwegian, Ryanair, Ving eller Apollo m.m. Föräldramedgivandet är universalt.
 
Kontrollera reglerna för destinationslandet innan du reser. Mer information om föräldramedgivandet finns att läsa under fliken alla tjänster på webbplatsen.
 
Beställ föräldramedgivande

Klicka på länken nedan för att beställa ett föräldramedgivande.

2020-01-16