Jamie Dimon: socialismen fräter sönder samhällen

info@utrikesgruppen.se

Jamie Dimon är ordförande och VD för JPMorgan Chase, en av USA:s fyra största banker. Foto: via Fox 


Besök USA:s profil

I en intervju djupdyker Jamie Dimon i ämnet socialism och förklarar varför socialismen förstör sönder ett samhälle och slutar upp i korruption. ”Titta runt om i världen och alla socialister blir korrupta med tiden”, säger han. 

Socialismen har misslyckats där den har prövats och leder i slutändan till ett ”frätande samhälle i fall”, sade Jamie Dimon i en intervju till CNBC. Jamie Dimon vill utbilda yngre barn i vad frihet och fritt företagande är. Det är tydligt kopplat, det är inte annorlunda. Han menar att man inte kan berätta för människor var de kan arbeta och hur de ska jobba – fritt företagande är strävan efter lycka och alla ska få välja själva.

Jamie Dimon upplyser vidare att när regeringar väl tar kontroll över företag, så hamnar allt i korruption, ”titta bara på Venezuela”. VD:n för JPMorgan Chase varnar för att socialismen inte får ta över det ekonomiska systemet som han sade då skulle ”fräta sönder samhället.”

”De flesta statliga företag gör inte ett särskilt bra jobb”, sade han. ”Om vi tittar runt om i världen så ser vi att socialister blir korrupta med tiden. Det betyder inte att kapitalismen är perfekt. Det betyder inte att varje offentligt företag är perfekt. Det finns så klart brister. ”

Dimon sa att han inte ville adressera några specifika politiska kandidater. Men han sade att socialistiska regeringar världen över traditionellt alltid gör ett mycket dåligt jobb med att fördela kapitalet. ”Det slutar också upp med investeringar i projekt som fräter sönder samhällets ekonomi”. De behöver fixa skolor, infrastruktur, hälsovård,”. ”Vi kan fixa allt i ett kapitalistiskt samhälle.”

Amerikansk kapitalism

Kort sagt har den amerikanska kapitalismen levererat det mest fria, välmående och framgångsrika landet i världens historia. Idag attackeras emellertid dessa principer, och USA:s frihet hotas av vänsterpolitiker som öppet omfamnar socialismen. Det hotas också av vänstermedia och akademin som favoriserar och lär ut socialism.

Under de senaste tre åren med Donald Trump, genom skattesänkningar, avregleringar, frigöring av USA:s energiresurser och lättare restriktioner på kreditmarknaderna, har världen fått bevittna en återfödelse av frihet och fritt företagande i USA – vilket är en mycket lycklig och önskad process som får USA att steg för steg lämna alla experimentella försök av implementering av socialism som har påverkat landet destruktivt.

Socialistiskt tvång

Den socialistiska planen i dag – med populistiska förslag som ”Sjukvård för alla”, ”Green New Deal” och ”Stop Wall Street Looting Act” – utgör en fara för ett fritt samhälle. Det är inget annat än centrala planeringssystem som samlar makt i regeringen på bekostnad av folket genom administrativt tvång, våld, diskriminering och åtgärder som är helt oförenliga med bevarande av ett fritt samhälle.

Historiens erfarenhet är tydlig: Närhelst och varhelst regeringar omfamnar socialismen har resultatet varit en förlust av individuell frihet, ekonomisk stopp, minskad produktivitet, berövande och brist, elände och död.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök