Kabinväska för barn – ett viktigt redskap

Skapa föräldramedgivande som gäller för barn som reser med en av vårdnadshavarna, annan person eller ensam.

info@utrikesgruppen.se

Resa ensam med barn intyg.
Resa ensam med barn intyg.
Att resa med barn där de får vara mer delaktiga i resan gör allting mer spännande. Ett barn som får packa sin egen kabinväska och också rulla med sig den ombord på flygplanet gör resan roligare och mer lärorik. När man låter barn vara delaktiga i sitt eget bagage främjar det deras självständighet.

Det finns flera fördelar med en kabinväska för barn, här listar vi några av dem:

  1. Självständighet: Att ha en egen resväska ger barn en ökad känsla av ansvar och självständighet. Barnen får vara med och känna sig mer delaktiga genom att bära med sig en egen kabinväska.
  2. Lärande genom ansvar: Att låta barn ansvara för sin egen packning och väska, ger de lärdomen av vad planering och organisation är. Det ger barn erfarenhet av att välja och packa det de behöver för resan.
  3. Förberedelser: När barn får rulla sin egen eresväska genom säkerhetskontroller fram till ombordstigningen lär de sig hur det fungerar på en flygplats.
  4. Gör resan roligare: En resväska som är färgglad och dekorerad efter barnets smak kan göra hela resan mer spännande. Det blir ett personligt utrymme för barnet och gör resan till en roligare upplevelse.

Tips för att inkludera barnen i packningen:

  1. Gör det till en gemensam upplevelse: Var med och planera packningen tillsammans med ditt barn. Diskutera vilka kläder och produkter som är nödvändiga att ha med sig under hela resan och låt dem vara delaktiga i beslutandet.
  2. Framhäv viktiga föremål: Hjälp barnet att förstå vilka kläder och produkter som är viktiga att ha med sig under resan.
  3. Skapa en checklista: Överlämna en checklista till ditt barn och låt barnet packa så mycket av vad som finns på listan själv.

Att låta barn vara delaktiga i packningen av sitt eget bagage i kabinväskan är ett viktigt sätt att låta barn vara mer delaktiga i resan. Det främjar självständighet och ett ansvarstagande redan i tidig ålder. Det lär dem att förstå hur resandet fungerar.

Nästa gång du planerar en resa, låt ditt barn vara med i hela packningprocessen och köp med dig en kabinväska om du inte redan har en.

Krav när minderåriga reser utomlands

När minderåriga ska resa utomlands måste ett föräldramedgivande skaffas. Kraven gäller när minderårig reser ensam, med en av vårdnadshavarna eller annan person.

Du kan läsa mer och skaffa föräldramedgivandet här.

info@utrikesgruppen.se

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök