Kan man resa utomlands nu? Ja, absolut!

Många undrar om man kan resa utomlands nu? Ja, det fungerar alldeles utmärkt. Bara Arlanda hade hela 65 avgångar igår den 29 april 2021 till destinationer runt om i världen. Exempelvis hade Frankfurts flygplats över 700 avgångar per gårdagens datum. Många ressugna svenskar satt i de flygplanet utan några problem alls. Avgångarna ökar på Sveriges alla flygplatser just nu. Alla vill tillbaka till det normala igen och det enda som fattas är att svenskarna sätter sig på flygen och börjar resa igen.

Många reser redan. Det märker även Utrikesgruppen som dagligen har kontakt med resenärer som vill ut och resa. Svenskar vill ut och se nya platser, lära sig mer om världen och njuta av värmen på soliga stränder. Det är fantastiskt att vi snart är där vi en gång tidigare var – glada svenskar som dagligen reste till häftiga destinationer runt om i världen.

– Vi ser att svenskar nu vill resa till tropiska destinationer igen, säger Martin från Utrikesgruppen

Efter en lång och tråkig vinter är det förståeligt. Även om sommaren snart är här i Sverige ser det ut som att coronasituationen har gjort att svenskar är mer benägna att resa under sommaren till destinationer utanför Europa, erfar Martin.

Om du planerar att resa så finns det inga som helst problem med det. Kontrollera bara om landet du reser till kräver ett PCR test och reseintyg. Allt fler länder skrotar kravet på PCR test och reseintyg men vissa har det fortfarande kvar. Ett PCR test och reseintyg stör resandet för många och är inte till någon stor hjälp ändå enligt många flygbolag. Förhoppningen är att det inom kort inte ska vara ett krav längre. Då kommer du att kunna resa lika normalt så som det var tidigare.

Även om en aktör avråder från resor till ett land så finns det inga hinder för just dig att resa dit. Anledningen till att en avrådan kan finnas i och med corona-situationen är politisk. Det är därför viktigt att du själv avgör om du vill resa och njuta av livet eller inte. Ingen annan ska avgöra om du ska resa till en destination eller inte. Det är ditt val.

En del kan uppfatta det som komplicerat att resa just nu men vi har ett gott tips till dig så att resandet blir enklare för dig. Kontakta ambassaden för det landet du ska resa till och fråga om det krävs att man uppvisar ett negativt coronatest för att kunna få resa in i landet. Glöm inte att fråga vilket test det ska vara. Efter svaret du har fått från ambassaden kan du resa. Allt som krävs för att resa just nu är det lilla samtalet till ambassaden för att klargöra vilka regler som gäller. Många länder kräver inte coronatest och då kan du resa precis som vanligt igen.

Kom ihåg att visa länder också har krav att om du mellanlandar i landet ska du också kunna uppvisa ett negativt coronatest. Om du ska mellanlanda i ett land. Kontakta även ambassaden för det landet och kontrollera vad som krävs vid mellanlandning.

Om du planerar att resa önskar vi dig en väldigt trevlig resa. Nu är det läge att återgå till det normala igen. Tillsammans kan vi resa och njuta av livet så som vi alltid har gjort.

Är det farligt att resa utomlands?

Nej det är inte farligt att resa utomlands. Enligt WHO orsakar COVID-19 för de flesta människor bara en mild sjukdom.

När man reser utomlands är det dock alltid viktigt att iaktta andra försiktighetsåtgärder så att man inte utsätts för brott. Därför är det bra om du ser till så att du reser till ett tryggt område.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider