Kenya häver alla covid-relaterade restriktioner

Foto av Ron Dauphin
Kenya. Landet lyfter nu alla coronavirusrelaterade restriktioner som införts över hela landet. Kenya har hävt sina återstående covid-19-restriktioner inklusive förbudet mot att samlas vid stora inomhussammankomster som religiösa tjänster och ett krav på att presentera ett negativt covid-19-test för ankommande flygpassagerare.

Hälsominister Mutahi Kagwe berättade vidare på en presskonferens på fredagen att ansiktsmasker inte längre är obligatoriska offentligt och alla karantänåtgärder för bekräftade COVID-19-fall stoppas med omedelbar verkan.

Kenya följer nu den växande listan på länder som avskaffar alla former av covid-restriktioner. Bara de senaste fem dagarna har över tjugo länder världen över meddelat att det nu är slut med restriktioner.

Goda nyheter för turismen

I ljuset av nyheten om att Kenya har meddelat att de återstående restriktionerna för covid-19 hävs med omedelbar verkan, kan nu alla komma in i Kenya för att njuta av ett underbart afrikanskt äventyr.

Landet erbjuder magnifik natur och härlig kultur. Med många lyxiga boutiquehotell på Kenyas finaste platser – Giraffe Manor och The Retreat i Nairobi, Sasaab i Samburu, Sala’s Camp i Masai Mara och Solio Lodge i Laikipia – är det väl dags för äventyr?

Otroligt rika naturresurser

De rika naturresurserna som finns i Kenya är landets styrka när det gäller att locka turister. Vilda djur i dess naturliga livsmiljö har gjort Kenya synonymt med ordet ”safari”.

Kenya har 29 nationalparker inklusive 4 marina parker (Malindi, Watamu, Kisite och Mombasa) och 22 viltreservat. Det finns också fem marina reservat i Kisinga, Malindi, Mombasa, Watamu och Mpunguti och en nationell fristad i Maralal. Parkerna täcker totalt 7,7 % av landet.

Även om Kenya med rätta hyllas för sina nationalparker och vilda djur, är det också hem för några av kontinentens bästa stränder. På ungefär samma breddgrad som Seychellerna och Maldiverna, Bali och norra Brasilien, har Kenya samma geografiska förhållanden som några av världens bästa sol-, hav- och sanddestinationer.

Indiska oceanen är lugnande varm, färgade varierande nyanser av grönt och blått. Korallrev, många av dem skyddade i marina nationalparker, skyddar mycket av kusten och ger livsmiljöer för en uppsjö av havsliv.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier