Kraftig rusning efter resor när restriktioner lättar

Resebokningarna ökar lavinartat efter beskedet om slopade restriktioner. Efterfrågan är särskilt stor på dyrare resor och destinationer utanför Europa. Samtliga större charterbolag vittnar om att besökssiffrorna till deras webbplatser och försäljningen har skjutit i höjden.

Det är de bästa hotellen och dyrare destinationer som bokas allra mest. Med tanke på att många inte har varit utomlands på två år är det logiskt. Många vill njuta mer och är villig att betala för det. Dessutom har många ofrivilligt sparat ihop en resebudget under dessa två år som nu äntligen går att spendera.

Många svenskar längtar efter att resa redan nu men många bokar resa för sportlovet men framförallt sommaren, enligt TUI. Samtidigt som allt fler länder lättar på restriktionerna ser världen en ökning på köp av semesterresor.

Ökning med 300 procent

Sommarbokningarna är uppe med 300 procent jämfört med förra året, enligt ett pressmeddelande från Ving. På resebolagets webbplats www.ving.se har antalet besökare ökat med 360 procent jämfört med samma tid ifjol.

Enligt pressmeddelandet går vi mot en riktig reseboom. Under de första dagarna den här veckan har Ving sålt fler vinterresor, jämfört med motsvarande period för tre år sedan. Svenskarna vill verkligen ut i världen igen för att semestra, uppleva och njuta av livet.

Res mer och må bättre

Det är känt att nya platser och nya intryck får människan att må bra. Ur ett hälsoperspektiv är en resa ett av dem bästa sätten att verkligen må bra på.

Den perfekta hälsoresan är själva resandet. Resor gör oss friskare psykiskt och fysisk. Immunförsvaret, hjärtat, våra celler, hormoner och blodkärl mår alla bättre av en resa till sol och värme.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier