Ambassad specificerar krav på fullmakt för lånade fordon – skaffa brukarkort

info@utrikesgruppen.se

Försäkrings- och leasingbolag, liksom ambassader, ger rekommendationer och specificerar krav på fullmakt för lånade fordon.

Försäkrings- och leasingbolag, tillsammans med svenska ambassader, ger rekommendationer och specificerar krav för att man ska ha med sig en fullmakt när man kör fordon utomlands som man inte äger själv.

En fullmakt för detta ändamål kan du enklast skaffa genom att använda ett brukarkort. Ett brukarkort är en fullmakt som bekräftar att den som använder fordonet har fått tillstånd från ägaren att köra och använda fordonet utomlands. Brukarkort går också att använda inom Sveriges gränser, vilket är vanligt.

Flera ledande försäkringsbolag och leasingbolag, tillsammans med Sweden Abroad (Regeringens webbplats), rekommenderar att en fullmakt tas med vid körning av fordon utomlands. Denna fullmakt bekräftar och intygar att brukaren av fordonet har fått tillstånd från fordonsägaren att köra fordonet.

Rekommendationer och krav

Du kan beställa ett brukarkort som är en fullmakt som används när du kör ett fordon som du har lånat. Brukarkortet beställer du online här.

Nedan kan du se tabell på några försäkrings- och leasingbolag, liksom ambassader som ger rekommendationer och specificerar krav på fullmakt för lånade fordon.

Rekommendation och kravMer info
IF försäkringLäs mer
ICA FörsäkringLäs mer
M SverigeLäs mer
CarPay Fleet (Volvo finans)Läs mer
Volkswagen finansLäs mer
AutoLease (del av DNB)Läs mer
Sweden Abroad (UD) (Krav)Läs mer
MekonomenLäs mer
AutoPlanLäs mer
LeasePlanLäs mer
ALD BilleasingLäs mer

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök