Ladda ner fullmakt för bil här

info@utrikesgruppen.se

När du ska köra någon annans bil utomlands är det viktigt att du skaffar en fullmakt som visar att du har fått tillåtelse att framföra bilen. Om du inte kan bevisa att du har rätt att köra bilen kan myndigheter och gränskontroller stoppa dig från inresa i landet. Se därför till att skaffa fullmakten innan avresan med bilen som du har lånat.

Du får självklart köra en lånad bil i andra länder. Myndigheter vill dock kontrollera så att du att rätt att framföra bilen. För att kunna kontrollera detta kräver polis och myndigheter i andra länder att du visar upp en fullmakt för bil utomlands.

Fullmakten ska innehålla uppgifter om bilen som du ska framföra samt uppgifter om den som ägaren bilen. Fullständiga uppgifter om den som ska köra bilen ska anges tillsammans med signering av ägaren av bilen.

Ta med fullmakten under hela resan

Om du skulle bli stoppad i ett land och polisen på begäran vill se en fullmakt på att du har fått tillåtelse att köra en bil som du inte är ägare till – då är det bra om du hela tiden har fullmakten med dig. Visa upp fullmakten vid förfrågan.

Se till att alltid ha fullmakten med dig så att inga problem uppstår.

Beställ fullmakt bil utomlands online

Du beställer fullmakten online på webbplatsen här. Fyll i samtlig information som anges i beställningsformuläret. När du har fyllt i alla uppgifter måste du betala avgiften. Efter att du har betalat in kommer fullmakten att skickas till din e-postadress. Skriv ut och skriv under handlingen innan du reser med bilen.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök