Läkarintyg avboka resa blankett

Du som behöver ett läkarintyg när du ska avboka resa kan beställa här
Information om läkarintyg för att avboka resa. En blankett för läkarintyg utfärdas av en behörig läkare. För att kunna få ett läkarintyg beställer du tid för läkarintyg online. Blanketten skriver läkaren under och du visar sedan upp läkarintyget för exempelvis ditt försäkringsbolag eller den som efterfrågar det.

Det krävs att en läkare utfärdar och skriver under blanketten för läkarintyg för att du ska kunna få pengar tillbaka när du avbokar en resa. Vanliga orsaker till att resenärer behöver ett läkarintyg är att man blivit sjuk eller varit med om en olycka.

Du som har betalat med kort har en försäkring som är inkluderad i varje kortköp du gör som är en semesterresa. Normalt sätt kan du få ersättning för hela resekostnaden och i vissa fall delar av kostnaderna. Detta beror på vilket kort du har betalat med.

Beställ läkarintyg blankett – så gör du

Du bokar tid hos läkaren online här. Välj valfri tid för tid besök. Fyll sedan i samtliga krav på uppgifter.

Det är sedan läkaren som utfärdar blanketten för läkarintyg. Läkaren skriver under och du får sedan läkarintyget som du ska uppvisa till ditt försäkringsbolag eller den som efterfrågar handlingen.

När du blir sjuk

Du som är med om en olycka, blir sjuk eller har närstående som är med om en olycka eller blir sjuk kan få pengarna tillbaka när du avbokar din resa. Du får pengarna tillbaka om sjukdomen eller olyckan hindrade dig från att resa. Det viktigaste du måste göra för att kunna få pengarna tillbaka är att först avboka din resa och spara bevis på att resan är avbokad. Du ska efter det beställa blankett för läkarintyg som ska skrivas under av behörig läkare.

Utrikesgruppen tillhandahåller behöriga läkare.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier