Läkarintyg för adoption – beställ här

info@utrikesgruppen.se

Information om läkarintyg för adoption

BOKA LÄKARINTYG FÖR ADOPTION – KLICKA HÄR.

Du som ska adoptera eller planerar att adoptera ett barn behöver förhålla dig till många regler och krav. En viktig del i adoptionsprocessen är att du genomgår en hälsoundersökning och får ett så kallat läkarintyg för visum till adoption. Här finns information om hur du beställer ett läkarintyg.

När du har beslutat dig för en adoption kommer du känna att det är ett stort steg och samtidigt ett stort ansvar. Myndigheter i Sverige och i givarlandet brukar normalt sätt begära ett läkarintyg. Vilka krav som ställs från landet du ska resa till kan variera. Men vanlig hälsoundersökning innebär att man kontrollerar din sjukdomshistoria och nuvarande tillstånd för att utesluta visa sjukdomar.

Läkarintyg för visum till adoption krävs oftast när du ska genomgå en adoptionsprocess. Du kommer behöva besöka landet kanske fler gånger. När du genomgår hälsoundersökningen kommer det att krävas en grundlig undersökning. Underlaget används med beaktande att adopterade barn har ett stort behov av mycket närvarande föräldrar.

Adopterade barn kan komma att behöva extra mycket uppmärksamhet eftersom att barnen har i mycket tidig ålder – separerats från sina biologiska föräldrar. Det är därför viktigt att de nya föräldrarna kan erbjuda extra mycket kärlek, stabilitet och har ett hälsotillstånd för det. Läkarintyget används vid processen för adoption och för visum till adoption.

Här beställer du läkarintyg

Du kan beställa läkarintyg genom att boka en hälsoundersökning via bokningen här. Du beställer enkelt en undersökning och besöker en klinik när än efter. För att beställa undersökningen ska du gå in på läkarintyg här.

Läkarintyg adoption i Stockholm

Du som befinner dig i Stockholm kan enkelt få en snabb tid för hälsoundersökning. Läkarintyget får du oftast samma dag.

Via Utrikesgruppen får du korrekta läkarintyg för adoption.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök