Läkarintyg magsjuka resa (boka online här)

Har du blivit magsjuk och behöver läkarintyg?
Information till dig som har blivit magsjuk vid resa. När du blir sjuk kan du få ersättning för dina resekostnader. Detta får du av din försäkring, resebolag m.m. beroende på vilka villkor som gäller. Du visar upp ditt läkarintyg som styrker att du varit magsjuk.

När du har blivit magsjuk får du hjälp med hälsoundersökning och läkarintyg av behörig läkare. Du bokar enkelt tid online. Du bokar tid online genom att klicka här.

När du betalar med ditt kontokort ingår ett avbeställningsskydd men ibland kan den försäkringen inte täcka alla händelser. Därför kan du behöva visa upp läkarintyget för samtliga av dina försäkringar som täcker alla händelser.

Skicka alltid in läkarintyget till resebolaget och försäkringen. Kontrollera med ditt resebolag om vad som gäller när du blir magsjuk innan avresan men även på destinationen. Olika regler kan gälla beroende på vilken researrangör du har bokat din resa genom.

Så bokar du hälsoundersökning

Det är vanligt att bli magsjuk. Ibland kan man insjukna innan avresan och då är det viktigt att så snabbt som möjligt ordna med ett läkarintyg. När du får ett läkarintyg styrker det din magsjuka.

Du bokar online här. När du har fått en tid kommer du att genomgå en undersökning. Behörig läkare utfärdar sedan ett läkarintyg som du ska visa upp till din försäkring och/eller resebolag.

Behörig läkare

Det är endast behöriga läkare som kan utfärda läkarintyg vid avbokad resa när du blir sjuk på resan. Via Utrikesgruppen får du undersökning och läkarintyg av behörig läkare.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier