Läkarintyg studier utomlands – boka här

Hälsoundersökning för studier utomlands. Beställ läkarintyg för studier utomlands.
När du ska studera utomlands kan du beställa läkarintyget för utlandsstudier här. Det är viktigt att du bokar din tid innan avresan och att hälsoundersökningen görs på ett korrekt sätt just för din destination. Läkarintyget kan vara ett krav beroende på var du ska resa samt vilken skola du ska studera vid.

Boka tid för hälsoundersökning för studier utomlands här.

Oftast är läkarintyget ett krav när du ska studera utomlands. Intyget ska du lämna in till handläggaren för din visumansökan samt kan även din skola kräva att du ska lämna in läkarintyget innan du får studera vid skolan.

Innan du får läkarintyget ska genomgå en läkarundersökning av en behörig läkare. Vilken typ av provtagning och undersökningen som ska göras beror på vilket land du ska resa till. Olika länder, skolor, universitet och arbetsgivare kräver detta läkarintyg.

Läkarintyget för studier utomlands bestyrks genom underskrift av den behörige läkaren. Om du har egna handlingar eller formulär som ska skrivas under kan du ta med dig dessa till läkaren som hjälper dig med signering och stämpling av handlingarna.

Läkarintyget är oftast krav när du inte ska turista i landet

När du ska befinna dig i ett land under en längre tid kräver vissa länder att du kan styrka att du är fullt frisk. Det är en av de större anledningarna till att läkarintyget för utlandsstudier är ett krav.

Läkarintyg utlandsstudier Stockholm

Om du befinner dig i Stockholm och behöver ett läkarintyg för studier utomlands kan du boka tid för besök genom tre enkla steg.

  1. Boka tid här
  2. Besök kliniken
  3. Du får sedan läkarintyget

Sedan är du redo att uppvisa läkarintyget till den ambassad, skola, arbetsgivare eller annan aktör som kräver det.

Läs mer om några av Utrikesgruppens läkarintyg

> Läkarintyg för sjöfart
> Läkarintyg för utlandsstudier
> Läkarintyg vid inställd resa
> Läkarintyg för fallskärm

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier