Läkarintyg visum – beställ online här

Så skaffar du ett läkarintyg för visum
För att du ska kunna få ett läkarintyg för visum måste du boka tid hos en läkare som utfärdar intyget. Genom Utrikesgruppen kan du snabbt och smidigt beställa ett läkarintyg för visum när du ska resa till andra länder. Här finns information om hur du går till väga.

Boka tid för visumintyg gör du enkelt online här. Klicka på läkarintyg och välj sedan läkarintyg för visum. Det är endast behörig läkare som kan utfärda läkarintyg visum. Du kan behöva läkarintyg för visum vid längre vistelser i ett annat land, vid utlandsstudier eller arbete.

Oftast har länder krav på att du ska uppvisa ett läkarintyg för visum och det beror på flera olika orsaker. Du ska visa att du är fullt frisk och även många företag som ska anställa utlänningar i ett annat land kräver att du ska uppvisa läkarintyget som styrker att du är frisk.

Så bokar du tid

När du bokar tid via Utrikesgruppen får du ett läkarintyg för visum. Du kan få ett läkarintyg visum för samtliga länder. Ta med dig legitimation och eventuella handlingar som du har fått som läkaren måste se. Extra provtagning kan behövas beroende på vilket land du ska resa till.

Klicka här för att boka tid.

Vad är läkarintyg visum

Ett läkarintyg för visum utfärdas av behörig läkare. Det är ingen annan som kan utfärda intyget utan tillstånd. När du får läkarintyget ska du uppvisa och lämna in det till den som begär det. Oftast är det utländsk ambassad, eventuella skolor/universitet eller arbetsgivare.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier