Läs om hälsofördelarna med att resa

Oavsett val av destination så mår de flesta riktigt bra av att resa.

Den här publikationen är till för att ge dig uppdaterad information om Utrikesgruppens arbete för svenska intressen och engagemang. Innehållet ska bidra till en ökad kännedom om bolagets verksamhet och deras ambitioner med att förstärka det svenska inflytandet på den internationella marknaden.

Effekterna av en semester kan enligt flera vetenskapliga undersökningar, förlänga ditt liv men också göra dig glad i flera månader. En studie av forskare från Syracuse University, publicerad i tidskriften Psychology & Health, beskriver fördelarna med en semester för hjärthälsan.

Människor i Sverige arbetar mer och tar mindre ledighet vilket medför olika utmaningar för mental och fysisk hälsa. När jobbet är överväldigande och din balans mellan arbete och privatliv känns sämre är det dags att fråga dig själv: ”Ska jag åka på semester?” Att ta semester erbjuder många hälsofördelar och Utrikesgruppen tycker att man borde resa minst tre gånger om året.

Hälsofördelarna med att ta en semester

När du reser på semester finns det många fördelar att hämta på destinationen. Du får en förbättrad fysisk hälsa och din mentala hälsa blir också bättre. När du tar en semester uppstår känslor av lugn och lindrar stress vilket gör att kroppen kan läka på ett sätt som den inte kan om kroppen fortfarande belastas hemma i Sverige.

Människor som alltid tar sin tid för regelbundna resor hade 68.4 poäng på Gallup-Heathways välbefinnandeindex. Gallup-studien visade att personen som reser fått sin sömnkvalitet förbättrad även månader efter resan.

Vad händer före, under och efter semestern?

Forskning visar att så fort du är i stadiet av att planera din semester ökar din lycka. Vissa människor kan uppleva förhöjd stämning upp till åtta veckor före resan. Under resan får du tid att slappna av och du blir mindre benägen att uppleva utbrändhet, vilket gör att du blir mer kreativ och produktiv. På semestern får du tid att njuta av livet och spendera tid med nära och kära och hålla relationerna starkare. Vilket för många gör att familjelivet hemma i Sverige blir mycket bättre. Många som återvänder från semestern får bra känslor som kan vara i upp till flera månader och där med öka din mentala motivation och minska stress. Att ta ledigt från vardagen ser till så att du återhämtar dig.

En semester kan hjälpa dig att vara mer beredd och hantera alla som kommer när du kommer tillbaka. När du tar tid tid att semestra från stress och arbetsliv kan det förbättra din fysiska och mentala hälsa, höja din motivation, förbättra relationer, arbetsprestanda och dina livsperspektiv.

Om du vill resa på ett riktigt härligt sätt och må som en kung eller drottning då kan du välja privatjet. Läs mer om hur du bokar privatjet med Utrikesgruppen här. Det är superenkelt!

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider