Marocko är ett land att förälska sig iBesök Marockos profil

Reseguide: Marocko

Marocko är ett land med en befolkning som kallas för berber och många förälskar sig i detta land. Från de färgglada och stora marknaderna fyllda med rika doftarna av kryddor till de livliga Atlasbergen finns det bara så mycket att se i detta otroliga berbiska nordafrikanska land.

Semestra i Marocko i en vecka eller två för att hinna med och avslöja alla de dolda marockanska skatterna. Det är enkelt att ta sig runt i Marocko och det finns många transportalternativ för dig som turist.

I Marocko talar de det berbiska språket samt  en variant av arabiskan som kallas för darija. Många talar även franska och spanska. Engelskan har ännu inte fått ordentligt med fäste i landet men fler unga väljer att studera engelska.

För västerlänningar är Marocko en omedelbar och bestående fascination med bara en timmes åktur med färjan från Spanien. Så nära men ändå känns det på en gång mycket långt från Europa.

Fez är kanske den vackraste av alla  städer och upprätthåller ett liv som fortfarande är rotat i medeltiden. Medan det i bergen i Atlas och Rif fortfarande är möjligt att utarbeta stamkartor av Berber-befolkningen.

Kontrasterna mellan Ville Nouvelle (de nyare delsrna av stan) och antika Medina gör att det finns alla förutsättningar för att göra Marocko till en intensiv och givande upplevelse. Marocko är ett land som passar perfekt för självständiga resor.

Har du tillräckligt med tid så har du en hel rad med aktiviteter i detta underbara land. Från vandring i Atlas till härlig  avkoppling på avslappnade atlantiska orter som Asilah eller Essaouira till att gå vilse i de bakre gränderna i Fez och Marrakesh.

En oupptäckt diamant är staden Saidia känd som den blåa pärlan och ligger i nordöstra Marocko bara en kort sträcka till den Marockanska-Algeriska gränsen. Gränsen som dock tyvärr i dagsläget är stängd och inga passager kan genomföras vid den Algeriska-Marockanska gränsen. Väldigt få svenskar hittar till pärlan Saidia, denna vackra stad rekommenderas starkt och är värt ett besök.

Koppla av i den 14 kilometer långa kusten i Saidia och besök ett av de längsta stränderna som finns i Marocko. Njut av Medelhavet från Saidia.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier