Med Utrikesgruppen får du värdefulla internationella relationer

Utrikesgruppen har ett representantsprogram som ger människor möjligheten att stärka sina referenser, skapa internationella relationer – samtidigt som uppdrag och samarbeten över landgränserna kan tilldelas. Och därmed hjälpa svenskar i utlandet.

Representantsprogrammet är ett nytt och ett väldigt intressant uppdrag som bland annat för svenskar samman med andra svenskar i kontakt med andra länder. Programmet ger alla svenskar möjligheten att kontakta Utrikesgruppen med specifika förfrågningar som kan lösas av representanterna som representerar Utrikesgruppen till destinationslandet.

En större funktion med programmet är att svenskar ska kunna representeras av andra svenskar som har högre kännedom om destinationslandet. Oavsett vilka förfrågningar resenärer har kan dessa alltid ställas till Utrikesgruppen som efter behov vidarebefordrar förfrågningarna till representanterna som därefter kan åta sig uppdragen.

Programmet sluter samman människor i fyra olika steg:

1 Resenären behöver hjälp i ett land
2 Utrikesgruppen bistår med hjälp
3 Representanten bistår med hjälp
4 Övriga människor utomlands, exempelvis en motpart till resenären

Tillsammans med resenären står Utrikesgruppen och representanten. Det betyder att resenären har stöd och hjälp i landet från två parter när det behövs.

Uppdragen

Världen är global och det är också svensken. Det ställer krav på Utrikesgruppen som behöver leverera brett och hela tiden söka efter kunskap bland människor som kan leverera oavsett vilket land det gäller.

Utrikesgruppen får olika förfrågningar som finns över flera branschområden. Gemensamt är att det oftast rör sig om uppdrag i andra länder. Detta ger oss möjligheten att skapa internationella relationer med svenskar, utländska medborgare, länder, myndigheter, företag, andra organisationer och mycket mer.

Uppdragen varierar stort och kan bland annat innebära att representanter hjälper till med översättningar, följer med på resor, assisterar i företags- och myndighetsärenden eller annat som relaterar till landet. Sammantaget är det uppdragets storlek och kompetenskrav som avgör om en representant eller om det är Utrikesgruppen som direkt hjälper till.

Om något händer på destinationslandet

För svenskar känns det alltid bra att kunna förlita sig på svenskar som finns i andra delar av världen och som har en hög kännedom om landet man ska resa till. Genom representantsprogrammet kommer svenskar kunna känna sig tryggare om något på destinationslandet skulle inträffa. En svensk bör alltid finnas som en hjälpande hand oavsett var i världen en annan svensk befinner sig.

Vad händer om en svensk resenär är i nöd eller upplever svårigheter i ett land. Har bristande juridiska-, språk-, geografi- och/eller kulturkunskaper som ställer till det. Med Utrikesgruppen får du en hjälpande hand som är säker, kan sin sak och mer än gärna hjälper dig. Det finns ingen gräns över vilken assistans som kommer att erbjudas. Gemensamt är att hjälpen till svenskar kommer från Utrikesgruppen och andra svenskar runt om i världen tillsammans med representanterna. Det är hög personlig service på bästa möjliga sätt. Det finns ett stort fokus på att hjälpa och företräda svenskar i världen oavsett vilka ärenden det än gäller.

Färga världen gul och blå

Utrikesgruppen arbetar ständigt med att söka efter rätt kunskap som finns hos svenskar runt om i världen så att vi tillsammans ska kunna erbjuda andra svenskar en allt säkrare och tryggare värld, speciellt när svensken behöver det. Vägen dit innebär att vi behöver ”färga världen lite gul och blå” – detta för svenskar och Sveriges intressen.

Utrikesgruppen söker därför nya representanter som kan ”sitt land”. Du bör vara en person som tycker om samarbeten människor i mellan och affärer över landgränserna. Har du förmågan att se lösningar på uppgifter oavsett var i världen det gäller, hur små eller svåra de är. Kan du dra i trådar för att få saker och ting gjorda. Då är du välkommen att ansöka om att gå med i representantsprogrammet.

Vi välkomnar människor med olika bakgrunder som talar olika språk. Vi lägger större vikt på vad du kan erbjuda istället för gedigen utbildning.

Till dig som vill bli representant för Utrikesgruppen till ett land finns flera möjligheter. Läs mer om vad det innebär att vara en representant för Utrikesgruppen här.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier